Eskişehir Organize Sanayi Bolgesi (EOSB) Yonetim Kurulu Başkanı Nadir Kupeli, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu'nu ağırladı.
Ziyarette İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, 27. donem 3. Yasama Yılı meclis calışmaları ve faaliyetleri hakkında Başkan Kupeli'ye bilgi verdi. Milletvekili Kabukcuoğlu, Ticaret Bakanlığı'nın 2021 butcesi goruşmelerinde Eskişehir Organize Sanayi Bolgesi'nin serbest bolge talebini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ilettiğini aktararak, "Ticaret Bakanlığı'nın 2021 Butcesi goruşmelerinde konuyu sayın bakana bizzat ilettim. Animasyon, dijital oyun, sinema ve tasarım sektorlerini odak alan bir serbest bolge kesinlikle Eskişehir'de kurulmalıdır. İnşallah iyi bir netice alınacaktır" dedi.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Kupeli, konuyu cok onemsediklerini belirterek, "Serbest bolge, Eskişehir'de bir ekosistem oluşturacak. Firmalarımızın animasyon, dijital oyun, sinema ve tasarım alanında yatırım yapmasını sağlayacak ve dış yatırımcıyı Eskişehir'e cekecektir. Başkan Vekilimiz ve ATAP A.Ş. Yonetim Kurulu Uyesi Metin Sarac'ın ciddi girişimleriyle calışmalarımız devam ediyor. Gectiğimiz cuma gunu serbest bolge kurulması konusunda Serbest Bolgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Mudurluğu ile ATAP A.Ş. arasında bir toplantı gercekleşerek, genel mudur Eskişehir'e davet edilmiştir" diye konuştu.
Başkan Kupeli, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu'na Eskişehir sanayisine olan katkısı ve girişimlerinden dolayı teşekkurlerini iletti. - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı