Kırgızistan'da yeni tip korona virus (Kovid-19) vaka sayısı son 24 saatte 322 artarak 76 bin 12'ye yukseldi.
Kırgızistan'da korona salgını ile mucadele devam ediyor. Son 24 saatte 322 kişide Covid-19 tespit edilmesiyle ulke genelinde korona virus vaka sayısı 76 bin 12'ye yukseldi. Virusten ve zaturreden iyileşenlerin sayısı 494 artarak 68 bin 367'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 artarak bin 303 oldu. Hastanelerde 2 bin 370, evde 3 bin 128 hastanın tedavisi surerken, 528 hastanın durumu ağır 94 kişinin durumu ise kritik olarak değerlendiriliyor. Sağlık calışanları arasında vaka sayısı son 24 saatte 10 artarak 3 bin 996'ya yukselirken 93 sağlık calışanı sağlığına kavuştu.

İkinci dalga endişesi
Salgının olası ikinci dalgasına karşı hazırlıklar suruyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan acıklamada, Covid-19 hastaları icin hastanelerde ek yatakların oluşturulduğu ve solunum cihazlarının temin edildiği belirtildi. Acıklamada 2.5 aya yetecek kadar ilac ve PCR test stokunun oluşturulduğu aktarıldı.
Eğitimde geleneksel sisteme geciliyor
Mart ayında ilk vakanın tespit edilmesiyle uzaktan eğitim sistemine gecen ulkede okullar aşamalı olarak geleneksel eğitim sistemine gecmeye başladı. CKovid-19'la ilgili Karargahtan yapılan acıklamaya gore, oğrenci sayısı 300'un altında olan orta okulların tum sınıf oğrencileri icin kapılarını acmaları onerildi. Oğrenci sayısı 600'u gecmeyen orta okulların ilk aşamada 1-6.sınıf, 9. ve 11. sınıfların eğitimine geleneksel yontemle devam etmelerine izin verildi.
Salgının etkili olduğu "kırmızı bolgelerde" yer alan oğrenci sayısı 600'den fazla olan okullarda ise ilk aşamada 1, 5, 9 ve 11.sınıf oğrencileri eğitimlerini okullarda surdurebilecek. Universitelerin ise epidemiyolojik durum dikkate alınarak geleneksel eğitim sistemine gecmesine ilişkin karar alınması bekleniyor.
Kırgızistan'da ilk Covid-19 vakaları Mart ayında tespit edilmiş, ulkede sıkı karantina uygulanmıştı. Ulkeyi salgının ilk dalgası haziran ve temmuz aylarında vurmuş, gunluk vaka sayısı 4 binin altında gorulmuştu. - BİŞKEK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı