Denizli'nin ceviz uretiminde ilk sırada alması ve dışa bağımlılığını sona ermesi amacıyla hayata gecirilen "Ceviz Uretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında 40 bin ceviz fidanı ciftciye dağıtıldı.
Denizli Buyukşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Mudurluğu ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) işbirliğinde 2017 yılında hayata gecirilen "Ceviz Uretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında ureticilere bu yıl da ceviz fidanı hibe desteği veriliyor. Bu kapsamda Denizli'de bu yıl hibe verilecek toplam 40 bin ceviz fidanının dağıtımına başlandı. Denizli'nin Turkiye'de ceviz uretiminde ilk sırayı alması, cevizde dışa bağımlığının azaltılması ve Denizlili ureticilerin gelirinin artırılması amacıyla hayata gecirilen proje kapsamında ceviz fidanı dağıtımına ilk etapta Cameli, Kale ve Tavas ilcelerinde başlandı. Ciftcilere ve ureticilere tarımsal anlamda destek vermeye ve yanlarında olmaya devam ettiklerini belirten Denizli Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli, pek cok ozelliğinin yanı sıra bir tarım kentidir. Sanayide, turizmde, tarımda ureten bir şehirdir Denizli. Denizli, gece gunduz calışır ve uretir. Uretirken de destek vermek gerekir, katkı sağlamak gerekir. Buyukşehir Belediyesi olarak her zaman ureticimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. İstiyoruz ki insanımız uretsin ve urettiği değer bulsun. Bu urunler hem ciftcimize hem de ulke ekonomimize buyuk destekler sağlayacak. Ureticimize, ciftcimize bol bereket diliyorum" dedi. - DENİZLİ