İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ulkeye getirilen yeni tip koronavirus (Kovid-19) Pfizer aşısını, ornek olmak amacıyla ilk kendisinin yaptıracağını soyledi.
İsrail Başbakanı Netanyahu, 100 bin Pfizer Kovid-19 aşısının ulkeye ulaşmasının ardından acıklama yaptı.
Netanyahu, aşıyı yaptıracak ilk İsrail vatandaşı olmak istediğini belirterek, "Pfizer aşısına guveniyorum ve İsrail halkına ornek olmak icin ilk aşıyı ben yaptıracağım." ifadelerini kullandı.
İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın haberine gore, Belcika'dan gelen 100 bin Pfizer aşısının bulunduğu kargo ucağı, Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na ulaştı.
Aşıların ozel bir depoya aktarıldığı kaydedilen haberde, birkac gun icinde 500 bin aşının, gelecek hafta ise bir milyon aşının daha ulkeye getirileceği belirtildi.
Başbakan Binyamin Netanyahu kasım ayında, Kovid-19 aşısı satın almak icin Pfizer ile anlaşma imzaladıklarını acıklamıştı.
Netanyahu, Pfizer'den 8 milyon dozluk aşı alacaklarını ve bunun da 4 milyon İsraillinin viruse karşı aşılanmasını sağlayacağını ifade etmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı