Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onunde tuttukları evlat nobeti suruyor.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 464'uncu gununde devam ediyor.

Hakkari'den 5 yıl once 18 yaşında dağa kacırılan oğlu Necmettin icin Diyarbakır'a gelerek eylem yapan anne Kubar Otken, oğlunun Yuksekova ilcesine gittiğini ve bir daha ondan haber alamadıklarını soyledi.
Evladını aradıklarını, HDP'lilerin, oğlunun kendilerinde olduğunu belirttiğini kaydeden Otken, şoyle konuştu:
"HDP oğlumu kacırdı, PKK'ya verdi. Oğlum don, kardeşin senin yuzunden hasta oldu. Senin hasretini, acını cekiyor. Oğlum, neredeysen gel. Sen gelmeden gitmiyorum. Askere polise teslim ol."
Hakkari'nin Yuksekova ilcesinden 5 yıl once dağa kacırılan kızı Melek icin oturma eyleminde yer alan anne Ciğdem Fırat da Kurtce yaptığı konuşmada, kızına kavuşuncaya kadar eylemine devam edeceğini belirtti.
"Kızım gelene kadar HDP'nin kapısından gitmiyorum." ifadesini kullanan Fırat, evladına guvenlik guclerine teslim olması cağrısında bulundu.
Fırat, "Kac yıldır senin peşindeyim, sen gelmeden eve gitmeyeceğim. Hepimiz seni bekliyoruz. Melek, beni goruyorsan Allah rızası icin gel. Seni cok ozluyoruz. Seni kandırıyorlar. Diyorlar ki 'Devlet size işkence yapacak.' oyle bir şey yok. Bugunlerde 20'ye yakın cocuk geldi. Sen de gel annene." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Namlı