AKDENİZ Universitesi (AU) Tıp Fakultesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalcın, Antalya'da vaka sayısının yuzde 100 artmasını, turizm hareketliliğine bağladı.
Antalya'da koronavirus vaka sayısı yuzde 100 artış gosterdi, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı ise yuzde 71'e ulaştı. Akdeniz Universitesi Tıp Fakultesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalcın, Antalya'da vaka sayısının yuzde 100 artmasının en onemli nedenlerinden birinin, kentte yaşanan turizm hareketliliği olduğunu soyledi.Covid-19 enfeksiyonunun ulkemizde ciddi bir sorun olmaya başladığına ve bu sorunun artarak devam ettiğine dikkat ceken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalcın, "Vaka sayılarına bakıldığında, temmuz ayı sonundan itibaren gozle gorulebilir bir artış soz konusu. Ulkenin her yerinde bu var. Ben Antalya'daki son rakamları bilmiyorum ama her yerde olan, gercekleşen rakamlar bunlar. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar var. Maske takılması, sosyal mesafenin korunması, el hijyeni gibi kurallara uyulmasına bir şekilde daha az riayet edildiğini goruyoruz. Bunun sonucunda da vakaların ciddi şekilde arttığını gozlemliyoruz. Bu sadece Antalya icin değil, genel bir artış soz konusu. Bizde biraz daha fazla artış var. Bu da turizm hareketliliğinin yoğun olduğu bir bolge olmasından kaynaklanıyor. Yaz aylarındaki artışın bundan kaynaklandığını duşunuyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN