ELAZIĞ'da sosyal medya uzerinden tartıştığı Derya S.'yi (21) tabancayla vurarak yaraladıktan sonra tutuklanan Ali Sinanoğlu'nun (28) ifadesi ortaya cıktı. Sinanoğlu, Derya S., ile aralarında duygusal bağ olmadığını belirterek, "Panik atak hastasıyım, olayı net hatırlamıyorum. Lisede okurken markete gelip gitmesinden tanırdım. Bana 'ağabey' diyen Derya S.'ye arkadaşlık teklif etmedim. Olay gunu, kucuk kardeşi İ.S. belinden bıcak cıkardı. Bunun uzerine markette celik kasada bulunan tabancayı alıp, yere doğru 6-8 el ateş ettim" dedi.
Olay, gecen pazartesi gunu Sursuru Mahallesi Şehit Mimar Mehmet Bakar Sokak'ta meydana geldi. İddiaya gore, Ali Sinanoğlu ve Derya S. sosyal medya uzerinden tartıştı. Sinanoğlu, kadını marketine cağırdı. İş yerine gelen Derya S. ve Sinanoğlu'nun arasındaki tartışma yakınlarının da karışmasıyla buyudu. Sinanoğlu, markette bulunan tabancayı alarak Derya S.'yi bacağından yaraladı. İhbar uzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı genc kadın, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne goturulerek tedaviye alındı, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Sinanoğlu cıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderildi.

'ARKADAŞLIK TEKLİF ETMEDİM'Ali Sinanoğlu'nun olayın ardından, polise verdiği ifade ortaya cıktı. Sinanoğlu, genc kadının lisede okurken markete gelip gittiğini belirterek, "Aramızda duygusal bağ oluşmadı. Kendisi bana 'ağabey' derdi. Olaydan 1 yıl once Derya S.'nin kuzeniyle kız kardeşim N.S. aynı sınıfta okuyorlardı. Ben de kız kardeşime Derya S. ve kuzeniyle goruşmemesini soyledim. Cunku mahallede Derya S.'yi kimse sevmez. Ben de hareketlerinden hoşlanmıyordum" dediği oğrenildi. 'KARDEŞİMİ MAHALLENİN DİLİNE DUŞURMUŞLER'Panik atak hastası olduğu icin ailesini korumak amacıyla silah kullandığını anlatan Ali Sinanoğlu, ifadesinin devamında ise şunları soyledi: "Yaralama olayından once başka bir suctan dolayı 9 ay cezaevinde yattım. Bu sırada Derya S. ve akrabaları kardeşime, iftira atarak mahallenin diline duşurmuş. Bunları, cezaevinden cıktıktan sonra oğrendim. Olay sabahı da sosyal medya hesabıma kufur icerikli bir mesaj geldi. Kardeşime de aynı hesaptan kufur icerikli onceden bir mesaj gelmişti. Derya S.'nin bu mesajları attığını anladıktan sonra kardeşi E.S.'yi aradım. Kızının yaptıklarını anlatmak icin babasının telefonunu istedim. Ardından 'Ne yapacaksın babamı? Babamla goruşmeye senin capın yetmez. Bekle dukkana geliyorum' diyerek Derya S. ofkeyle beni aradı; sonra da telefonu yuzume kapattı. Kısa bir sure sonra Derya S. yanında tanımadığım bir kadınla markete geldi. İş yerinden uzaklaştırmak icin kolundan tutunca hakaret etti. Kendimi kaybederek tokat attım. O da bana tokat attı. Akabinde kendini arabaların onune atarak halkı, galeyana getirmeye calıştı. Bunun uzerine olay yerine, kardeşleri ile annesi geldi ve bana dordu birden kufur ederek saldırmaya başladı. Derya S.'nin kucuk kardeşi İ.S. belinden bıcak cıkardı. Ben de ailemi korumak icin markette celik kasada bulunan ve ağabeyime ait ruhsatlı tabancayı alarak dışarıya cıktım. Derya S. uzerime yurudu. Ben de uzaktan yere doğru hedef almadan 6-8 el ateş ettim. Olay yerine gelen polislerin yanına giderek 'Ben ateş ettim' dedim ve tabancayı kendi rızamla teslim ettim. Ben de Derya S. ve ailesinden şikayetciyim".

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ahmet COTELİ