ORDU'da artışa gecen koronavirus salgınına rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat cekiyor. Vatandaşlar, vaka artışına maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi temel kurallara uyulmamasından kaynaklandığını belirtti.
Turkiye'de en cok vaka artışının yaşandığı ilk 5 il arasında yer alan Ordu'da, Covid-19 vakaları nedeniyle hastaneler tamamen doldu. Hastanelerin yemekhaneleri, otoparkları başta olmak uzere bircok alan pandemi servisine donuşturulurken, kentte cadde ve sokaklarda yoğunluk da suruyor. Vatandaşlar, vaka artışına maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi temel kurallara uyulmamasından kaynaklandığını belirtti.

'VAKA ARTIŞLARINDAKİ NEDEN KURALLARA UYULMAMASI'Kentte yaşayan vatandaşlardan Yekta Tulum (65), vatandaşların kurallara uymadığını kaydederek, "Ordu, Samsun, Trabzon'da vaka sayılarında artış yaşandığı ifade ediliyor. Bunun nedeni tedbirlere uyulmamasından kaynaklanıyor. Hastanelerin yanlarından gecerken goruyoruz ki, uzun test kuyrukları oluşuyor. Biz kendi kendimize yapıyoruz. Vatandaşlar yasaklara uymuyor. Benim saat 10.00 ile 13.00 arasında sokağa cıkmama izin veriliyor. Ben bu saat aralarında sosyal mesafemi koruyarak işlerimi hallediyorum. Kurallara cok iyi uymak gerekiyor. Ben evimde torunlarıma yanaşmıyorum" dedi.'ACI GELMİŞ KAPIYA AMA HALA AYNIYIZ'Esat Şahin (60) de, vaka artışlarındaki suclunun halk olduğunu belirterek, "Vakalardaki artışta tamamen suc bizim. Yani toplumun sucu. Neden; devlet halkının kotu olmasını istemez. Halkımız ne yapıyor; butun tedbirlere, uyarılara rağmen sanki hicbir şey olmamış gibi sokaklardayız. Her evde uc dort tane pandemi hastası var. Acı gelmiş kapıya ama hala aynıyız. Onun icin benim halkımızdan tek ricam; devletin erkanı yalvarıyor bizler de yalvarıyoruz; kimse işi olmadıkca sokağa cıkmasın. Ben 15 gun sonra ilk defa sokağa cıktım. İşim olmasa asla sokağa adım atmam. Anamız, babamız, kardeşimiz, cocuklarımız var onlar icin, ulkemizin ekonomisi icin lutfen sokağa cıkmayalım" diye konuştu.'İNSANLAR ONLEM ALMIYOR'Sercan Yanık (29) ise, "Ordu'da ozel sektor cok. Ben vaka artışlarındaki nedeni buna bağlıyorum. Calışanların birbirine bulaştırması ve sokakların kalabalıklarından kaynaklandığını duşunuyorum. İnsanlar kurallara uymaya calışsa da onlem almıyorlar. Mesela kalabalık gorduğu zaman vatandaşlar buradan uzaklaşmıyor ve sosyal mesafe kuralına uymuyorlar" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mustafa KIRLAK