Linux & Windows Arasındaki Farklar Nedir?

Başlamadan önce: Linux işletim sistemi nedir?
-Linux, Unix standartlarına dayalı olarak bir programlama arayüzü ve kullanıcı arayüzü uyumluluğu sağlayan ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir.

Başlamadan önce: Windows işletim sisemi nedir?
-Windows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft şirketinin geliştirdiği dünyada en çok kullanılan bir işletim sistemidir.

1-Linux:
Linux, açık kaynaklı işletim sistemidir, Linux, kaynak koduna erişebilir ve kullanıcının ihtiyacına göre kodu değiştirir. Özgün bir içeriğe sahiptir.

2-Windows:
Windows işletim sistemi ise ticaridir.Windows Linux gibi kaynak koduna erişemez.Bundan dolayı belli işlemler yapabilmekteyiz.

Karşılaştırma:
Linux, modern bir masaüstü ortamı ve işletim sisteminin özellikleri ile bile Windows son sürümlerinden daha hızlı çalışacak,Windows ise eski donanımlarda yavaş çalışacaktır.

Linux dağıtımları kullanıcı verilerini toplamazken, Windows gizlilik sorununa yol açan tüm kullanıcı ayrıntılarını toplar.

Linux, Windows?dan daha güvenilirdir, çünkü Windows?da programları kapatmak için birden çok kez denememiz gerekir.

Linux, Windows?dan çok çeşitli özgür yazılımları desteklemektedir, ancak Windows geniş bir video oyun yazılımı koleksiyonuna sahiptir..

Linux oldukça güvenlidir, çünkü hataları saptamak ve düzeltmek kolaydır, oysa Windows?un geniş bir kullanıcı tabanı vardır ve virüs ve kötü amaçlı yazılım geliştiricileri için bir hedef haline gelir.

Linux, kurumsal kuruluşlar tarafından Google , Facebook , twitter vb. Güvenlik amaçlı sunucular ve işletim sistemi olarak kullanılırken , Windows çoğunlukla oyuncular ve iş kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır.

Linux ve Windows mevcut durumda donanım ve sürücü desteği üzerinde aynı önceliğe sahiptir.

Kod:
OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER 😊