İstanbul Fatih'te yabancı uyruklu silahlı 3 kişi kuyumcu calışanını darp ederek soygun duzenledi. Geldikleri aracla kacmaya calışırken kazaya karışan şupheliler ellerindeki cuvallara yaya olarak kayıplara karıştı.
Olay, Fevzipaşa Caddesi'nde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya gore, yabancı uyruklu 3 kişi, siyah bir aracla cadde uzerinde bulunan kuyumcuya geldi. Kuyumcuya giren şupheliler, dukkanda temizlik yapan kuyumcu calışanı Sinan Yaşar'ı silahla darp ederek bir miktar ziynet eşyası ve kasada bulunan paraları caldı. İhbar uzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Sinan Yaşar'ı Bezmialem Vakıf Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne kaldırdı. Yaşar'ın hayati tehlikesi bulunmadığı oğrenildi.

Geldikleri aracla olay yerinden uzaklaşan şupheliler, Millet Caddesi uzerinde bir motosikletli kuryeye carptı. Motosikletli kurye kendisine carpan şuphelilere sinirlenerek peşlerine takıldı. Bir sure sonra şupheliler Capa Kan Merkezi'nin yanında bulunan demir korkuluklara carparak durabildi. Aractan inen şupheliler ellerindeki 2 cuvalla yaya olarak olay yerinden uzaklaştı.
Soygunun ardından polis ekipleri kacan şuphelilerin peşine duştu. Fatih ve cevre ilcelerde suren kovalamacanın ardından şupheliler kayıplara karıştı. Kuyumcu dukkanında ve şuphelilerin kazaya karıştığı bolgede incelemelerini gercekleştiren polis ekipleri, konuyla ilgili calışma başlattı.
"Cocuğun kafasına silahla vurmuşlar"
İş yeri sahibinden gelen telefon uzere koşarak kuyumcuya geldiğini ifade eden Mehmet Celik, "Hırsız var diye koşa koşa geldim. Cocuğun kafasına silahla vurmuşlar. Yaraladılar. Cocuk yeni gelmiş. Temizlik yapıyormuş. İş yeri sahibi de kameradan izliyormuş. Hemen beni aradılar. Ben yan sokakta oturuyorum. Koşarak geldim ama yetişemedim. 3 kişilermiş" dedi.
"Ellerinde 2 cuvalla kactılar"
Şuphelilerin carptığı motosikleti kullanan Mertcan Ergen, "Benim motosikletimin sepetine carptılar. Ben o sinirle peşlerine takıldım. 'Ne yapıyorsunuz' dedim. Aksanları yabancıydı. 'Pardon ağabey' dediler. Ellerinde 2 cuvalla kacmaya başladılar. 3 kişilerdi. 2'sinin suratını net gordum. Diğerinin goremedim" diye konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı