BURSA'da bir ay icerisinde 4 yakınını koronavirusten kaybeden İnegol Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi Muduru Cavit Yakşi, "Giden canlar geri gelmiyor. Kimse sadece yaşlılar gidiyor diye rahat olmasın" dedi.
İnegol Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi Muduru Cavit Yakşi'nin dayıları Musa Memiş (85) ve Sefer Memiş (66) ile dayısının oğlu Yaşar Memiş (62) ve eniştesi Abdullah Eren'in (58) farklı zamanlarda koronavirus testleri pozitif cıktı. Musa ve Sefer Memiş kardeşler ile Yaşar Memiş ve Abdullah Eren, bir ay icerisinde de hastalıktan yaşamını yitirdi. Kısa bir zaman dilimi icerisinde 4 yakınını toprağa veren Cavit Yakşi, vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda uyardı. Cavit Yakşi, "Bir ay once buyuk dayım Musa Memiş'i koronadan dolayı kaybettik. Ailece yakalanmışlardı. Diğerleri atlattı ama dayım cok dinc olmasına rağmen yaşın fazla olması nedeniyle vucudu dayanamadı. 25 gun kadar once onu defnettik. Dun de kucuk dayım Sefer Memiş'i ve yine Musa dayımın oğlu Yaşar Memiş'i yine koronadan defnettik. Acılar ust uste katlandı. Yine bir ay once eniştemiz Abdurrahman Eren'i de kaybettik. Yaşı buyuk olanları kaybederken genc kardeşlerimizi de kaybediyoruz. Ben bir ay icerisinde akrabalarımdan 4 kişiyi kaybettim. Bizim en buyuk değerlerimiz yaşlılarımız. Eğer onlara biraz olsun değer veriyorsak maske, mesafe ve temizliğe cok dikkat etmeliyiz. Giden canlar geri gelmiyor. Kimse sadece yaşlılar gidiyor diye rahat olmasın. Herkesi daha hassas davranmaya davet ediyorum. Biz cok acı yaşadık daha da yaşlılarımız var, kalanlara sahip cıkmamız lazım. Bunun icin cok daha dikkatli ve hassas davranmamız gerektiğini duşunuyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yavuz YILMAZ