Muğla'nın Menteşe ilcesinde 20 yıldır muzik eşliğinde gule oynaya Milli Piyango bileti satan 67 yaşındaki Mustafa Korkmaz, sempatik tavırlarıyla ilgi odağı oluyor.
Yılbaşı yaklaşırken Milli Piyango'ya talep gunden gune artıyor. Buyuk ikramiye, bilet alanların hayallerini susluyor. Muğla'da bir Milli Piyango satıcısı ise sıra dışı bir satış stratejisi kullanıyor.

Cumhuriyet Meydanı Halk Bankası onundeki bilet bufesinde, her sabah tezgahına biletlerini yerleştiren Mustafa Korkmaz'ın ilk işi bufesindeki kucuk el radyosunu acmak oluyor.
Radyoda calan muzik eşliğinde "Muğla Zeybeği" ve "Ankara Havası" oynayarak satış yapan Korkmaz, sempatik tavırlarıyla ilgisini cektiği vatandaşlara şans dağıtmaya devam ediyor.
Korkmaz, boynuna astığı mikrofon ile de "Al bir bilet, hayatını kurtar. Talih kuşu ucuyor, Turkiye kazanıyor" anonsları yaparak, cevresindekileri bilet almaya davet ediyor.
"Bana 'hayat sende' diyorlar"
Korkmaz, AA muhabirine, Muğla'da 20 yıldır aynı noktada tezgahını kurduğunu soyledi.
Ankara yoresi muziklerini sevdiğini, satış yaparken de oynadığını anlatan Korkmaz, "Bilet satışı yaparken, vatandaşın ilgisini ceken bir muzik sistemi kullanıyorum. Muğlalıyım. Muğla yoresel oyunlarını cok seviyor ve oynuyorum. Buradan gelip gecen vatandaşı bile oynatıyorum. Oynadığımı gorenlerin bana eşlik ettiği de oluyor. Bana 'Hayat sende' diyorlar." diye konuştu.
Bu tavırlarıyla satışlarında artış olduğunu anlatan Korkmaz, şunları soyledi:
"İstanbul'dan Muğla'ya gezmeye gelen bir bayan muşterim, benim 'Ankara Havası' oynayarak bilet satışı yaptığımı gordu. 'Hayırlı işler' dedi. Ailesiyle beraberdi. 'Hayatımda bilet almadım. Turkiye'yi dolaştım ama senin gibi sistemli piyangocu gormedim. Hem canlı yayın yapıyor, hem oynuyor hem de halkın sevgisini kazanıyorsun. Bana beş tane bilet ver' dedi. Benim davranışımı beğenmiş, hoşuna gitmiş. Onun icin benden 5 tane bilet aldı."
Korkmaz, bugune kadar bircok kez 100 ve 500 bin lira gibi ikramiye isabet eden bilet sattığını ifade etti.
Yılbaşı bilet satışına başladığını bildiren Korkmaz, biletlere buyuk ikramiye isabet etmesini temenni ederek, "İnşallah ihtiyacı olan insanlarımıza cıkar. Eğer Muğla'mıza cıkarsa cıkan kardeşimden fabrika kurmasını ve iş sahası acmasını isterim." dedi.
Korkmaz, sağlığı yerinde olduğu muddetce şans dağıtmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Morale ihtiyacımız var. Muzik ruhun gıdasıdır. Halkımızdan koronavirus doneminde duyarlı olmalarını istiyorum. Muğlalı kardeşlerimize şunu soylemek isterim, hepimiz neşeli olalım. Gurultu kirliliği olmamak şartıyla muziğimizi calalım. İnşallah koronavirus belasından kurtuluruz. Moralimizi yuksek tutacağız. Hicbir zaman moralimizi bozmayacağız."dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Osman Akca