Uludağ Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği (OİB), İstanbul Teknik Universitesi (İTU) ARI Teknokent'in kulucka merkezi İTU Cekirdek tarafından duzenlenen "Big Bang Start-up Challenge" etkinliğine katılan 5 girişim projesine toplam 300 bin lira odul verdi.
OİB'den yapılan acıklamaya gore, yurt ici ve yurt dışından binlerce başvuru arasından secilen 20 teknoloji girişiminin sahipleri, cevrim ici gercekleştirilen etkinlikte sunumlarını aktardı.
Birlik, projeler arasından "Buyutech"e 100 bin, "Syntonym"a 70 bin, "Algae Biodiesel"e 60 bin, "Arcmir"e 40 bin, "Autonom TGY"ye de 30 bin lirayla destek oldu.
Acıklamada goruşlerine yer verilen OİB Yonetim Kurulu Uyesi Omer Burhanoğlu, etkinliğin hem girişimci ekosisteminin guclenmesi hem girişimcilerin hayata gecirecekleri projelerin daha da hızlandırılması bakımından cok değerli olduğunu belirtti.
Hızla gelişen otomotiv dunyasında geleceği yakalamak icin yola cıktıklarını aktaran Burhanoğlu, şunları kaydetti:
"Son 6 yıldır İTU Cekirdek ile otomotiv dikeyinde ornek bir iş birliğiyle bircok başarı hikayesine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu yarışmada hem oduller hem de İTU Cekirdek'in anahtarını veriyoruz. Geleceğimiz icin bu sevgili genclere cok ihtiyacımız var. Her sene daha cok kişiyle, daha fazla ve kaliteli bir katılım olmasına rağmen ben genclere 'Lutfen daha fazla katılım sağlayın' diyorum. Cunku gelecek sizin ellerinizde. O yuzden genc girişimcileri cesaretlendirmek ve onlara teşvik vermek, bizim boynumuzun borcudur."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Buşra Nur Yılmaz