İstanbul Rumeli Universitesi (İRU) Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi İnşaat Muhendisliği Bolumu Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yuksel, dunyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı.
Stanford Universitesinden John Loannidis ve ekibi tarafından yaklaşık 7 milyon akademisyen uzerinde yurutulen calışma sonucunda belirlenen ve 'Science Direct Plos Biology' adlı bilimsel dergide de yer alan 'Dunyanın en etkili bilim insanları' listesi yayımlandı.
Turkiye'den 857 bilim insanının yer aldığı liste hazırlanırken, alanında en az 1996-2019 yılları arasında 5 makale yayımlamış olan 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi.
Makale sayısı, h - indeksi, atıf/ makale oranı gibi bilimsel gostergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, her bilim insanının calışma alanı icin 'Yıllık Etki' ve 'Kariyer Boyu Etki' şeklinde iki tur sıralama listesi oluşturuldu. İstanbul Rumeli Universitesi (İRU) Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi İnşaat Muhendisliği Bolumu Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yuksel de listeye girmeye hak kazandı.
PROF. DR. DODURKA: BİZLERİ GURURLANDIRDI
İstanbul Rumeli Universitesi'nden bir bilim insanının yer almasının gurur verici olduğunu soyleyen Rektor Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, "Oncelikle 'Dunyanın en etkili bilim insanları' listesinde yer alan ve ulkemizi gururlandıran tum akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu listeye adını yazdıran universitemizin akademisyenlerinden Prof. Dr. İbrahim Yuksel'in boyle onemli bir başarıya imza atması bizleri de gururlandırdı. 7 milyon bilim insanının akademik performansı uzerinden değerlendirilen bu listeye girebilmek cok buyuk başarı diye duşunuyorum. Listeye girmeye hak kazanan akademisyenimiz Prof. Dr. Yuksel'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Hocamızın genc akademisyenlerimize de ornek olacağına inanıyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı