Uretim yolculuğuna İzmir'in Kemalpaşa ilcesinde 1978 yılında dokum ve endustriyel vana uretimiyle başlayan Dikkan Group, yarım asra yaklaşan tecrube ve birikimiyle bunyesinde; vana, dokum, hadde, kablo fabrikaları ve gemi geri donuşum tesislerini buluşturan şirketler grubu haline gelmeyi başardı. Son 15 yıl icinde tesisleşme ve kurumsallaşma adına yapılan atılımlarla birlikte daha da guclenen firma, Turkiye'nin ihracatının ortalama katma değerinin 3 katından yuksek bir ihracata da imza atıyor.
Son yıllarda dikkat ceken Dikkan Group, kaliteli uretim yolculuğuna 1978 yılında Kemalpaşa ilcesinde dokum ve endustriyel vana uretimiyle başladı. Yuzde yuz yerli ve milli sermaye, uretim ve Ar-Ge'de katma değeri yuksek sanayi urunleri ihracatıyla da fark oluşturan firma, bunyesinde; vana, dokum, hadde, kablo fabrikaları ve gemi geri donuşum tesislerini buluşturan şirketler grubu haline geldi. Yarım asra yaklaşan tecrubesiyle firma, ozellikle marine sektorunde, Dikkan Vana olarak one cıkarken, Avrupa'nın lideri olmayı da başardı; ayrıca sektorunde de dunyanın onde gelen Turk markası olarak da yerini korudu.

40 yılı aşkın bir suredir endustriyel uretim gecmişi icinde gemi inşa, altyapı, inşaat ve tarım sektorlerine yonelik vana uretiminde uzmanlaşan firma, bu başarısıyla da yıllar icerisinde bunyesindeki vana, kablo, metal, haddehane ve gemi sokum şirketleriyle endustri ihracatında 2019 yılında 453'ncu sıraya yukseldi.
Katma değeri yuksek ihracat
Ote yandan son 15 yıl icinde tesisleşme ve kurumsallaşma adına yapılan atılımlarla birlikte daha da guclenen Dikkan Group, entegre uretim tesisi, Ar-Ge yatırımları, katma değerli ve teknolojik urun uretimi, sertifikasyon dağarcığı ile global pazar hakimiyetiyle Avrupa'da dikkat cekerken, diğer taraftan Turkiye'nin ihracatının ortalama katma değerinin 3 katından yuksek bir ihracata da imza atıyor.
"Bizler markalaşmaya cok onem veriyoruz"
Dikkan Group Satış ve Pazarlama Direktoru Alkım Gur, uretim ve planlamanın yanı sıra markalaşmanın onemine değindi. Gur, Avrupa lideri ve dunya capında bir marka olmak icin sadece kaliteli uretimin yeterli olmadığına dikkat cekerek, "Bizler markalaşmaya cok onem veriyoruz. Ne uretirseniz uretin, bu uretime ayırdığınız zaman kadar markalaşmaya da zaman ayırmak gerekmektedir. Turkiye'de değişik sektorlerde cok iyi ve kaliteli uretimler yapılsa da ne yazık ki global markalaşma calışması geri planda kalıyor ve Turk markaları uluslararası arenada hak ettiği değeri goremeyebiliyor. Dikkan Group olarak bizler, yuzde yuz milli ve yerli bir Turk markası olarak dunyada boy gostermenin onemiyle markalaşmada cok yol kat ediyoruz" diye konuştu.
"Ar-Ge birimimiz ve global marka calışmalarımızla bugunku başarımızı elde ettik"
Ar-Ge konusunda da onemli adımlar attıklarını ifade eden Gur, sektorlerinde ilk kez Ar-Ge merkezini Dikkan Group'un kurduğunun ifade etti. Gur, "Ar-Ge, surdurulebilir bir sanayi icin cok onemli bir yapıtaşıdır. Grup olarak bunun bilincindeydik ve sektordeki ilk Ar-Ge merkezini kurduk. Bununla da yetinmedik, universite-sanayi iş birliği yaparak, pırıl pırıl dinamik ve konusunda potansiyelli gencleri bunyemize, sektore ve ulkemize kazandırdık. Kısaca ozetlersek, kaliteli uretim, etik değerlere saygı, guvenilir olmak, Ar-Ge birimimiz ve global marka calışmalarımızla bugunku başarımızı elde ettik. Bu yolda da yukselerek devam edeceğiz" dedi. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı