OYAK Cimento Fabrikaları A.Ş. ve OYAK Beton'un 'Sıfır Atık Belgesi' başvuruları sonuclandı. Buna gore; OYAK Cimento'nun dokuz, OYAK Beton'un ise bir tesisi, Sıfır Atık Yonetim Sistemi'ni kurarak Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.
Surdurulebilir bir dunya adına Turkiye'de cimento ve beton sektorlerinde faaliyetler yuruten OYAK Cimento Fabrikaları A.Ş. ve OYAK Beton Misis Hazır Beton Tesisi, Sıfır Atık Yonetmeliği şartlarını yerine getirerek 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı. OYAK, bugunun ve yarının ihtiyaclarına saygılı ve sorumlu davranış modellerini geliştirerek surdurulebilir nema hedefine katkı sunarken, ilgili mevzuata uyum sağlanması amacıyla da OYAK Sıfır Atık Projesi'ni başlatarak şirketlerinde de uygulanmasını sağladı.
OYAK Cimento Fabrikaları A.Ş., Adana Cimento Şubesi, Aslan Cimento Şubesi, Bolu Cimento Şubesi, Ankara Şubesi, Mardin Cimento Şubesi, Unye Cimento Şubesi, İskenderun I - II tesisleri ve Denizli Cimento Sanayi T.A.Ş. Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı. Ayrıca Adana'da faaliyet gosteren OYAK Beton Misis Hazır Beton Tesisi de Sıfır Atık Belgesi'ne sahip olurken, OYKA Kağıt Ambalaj'ın yaptığı başvuru Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu tarafından değerlendiriliyor.
Soz konusu cimento fabrikaları ve beton tesisi, 'Sıfır Atık Belgesi' ile birlikte atık oluşum miktarının azaltılması calışmalarına, doğaya bırakılan atık miktarında azalma sağlayarak surdurulebilir bir cevreye katkı sunma calışmalarına odaklandı. Bununla beraber, kaynakların verimli kullanılması ve geri kazanılabilir atıkların ekonomiye kazandırılması ile surdurulebilir kaynak yonetimi ve dongusel ekonomiye de buyuk katkılar sağlanıyor.
Atık oluşumunun onlenmesi ve azaltılmasına yonelik OYAK'ın Cimento Fabrikaları ve OYAK Beton Misis Tesisi'nde yapılan calışmalar kapsamında; kaynakların verimli kullanılması amacıyla surdurulebilir uretim ve tuketim modelleri geliştirilerek dayanıklı, tamir edilebilir, yeniden kullanılabilir ve iyileştirilebilir urunlerin kullanılması, tek kullanımlık/kullan at urunler yerine yeniden kullanılabilir urunlerin tercih edilmesi, bilinclendirme ve de farkındalığın artmasına yonelik faaliyetlerin duzenlenmesi planlanıyor. Atıkların azaltılmasına yonelik calışmalar ile de 1 senenin sonunda yuzde 15 atık azaltım oranı hedefleniyor.
OYAK'ın surdurulebilir buyume stratejisi altında, bu yılın Mayıs ayında tek catı altında birleşen OYAK'ın 5 cimento tesisi, bu birleşmenin oluşturduğu guclu sinerji ile iyileşme sureclerine de katkı sağlıyor. Boylelikle OYAK Cimento tesisleri en iyi uygulamalarla birbirilerine ornek olarak, OYAK'ın cevreye ve topluma karşı sorumluluklarını en ust seviyede yerine getirmesini sağlıyor. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı