- Kadın girişimcinin azmiyle gelen başarı: 2 iş yeri actı, 20 kadına ekmek kapısı oldu
Bazlamacıların sultanı gunluk 3 bin adet bazlama uretiyor
KIRIKKALE - Kırıkkale'de bazlamacıların sultanı olarak bilinen kadın girişimci Hanife Unsun'un kendi imkanlarıyla actığı iki iş yeri 20 kadına ekmek kapısı oldu. Gunluk 3 bin bazlama ile diğer uretilen unlu mamuller bayilere satılıyor.
Kırıkkale'de evli ve 2 cocuk annesi 35 yaşındaki Hanife Unsun, 11 yıl once actığı iki iş yerinde şimdi 20 kadına iş istihdamı sağlıyor. 'Bazlamacıların sultanı' olarak bilinen Hanife Unsun, İŞKUR'dan da destek alıyor. İş yerinde gunluk 3 bin tane bazlama, yufka, erişte gibi diğer urettiği unlu mamulleri kentteki bayilere servis ediyor.
İHA muhabirine konuşan Hanife Unsun, 11 yıldır yufkacılık yaptığını ve daha sonra da bazlama dukkanı acmaya karar verdiğini soyledi.
"3 bin adet bazlama uretiyoruz"
İki cocuk annesi Hanife Unsun, "Cocuklarım cok kucukken başlamıştım ben bu işe. 11 senedir yufkacılık yapıyorum. Ondan sonra da bir bazlama dukkanı acalım dedik. Bu şekilde bazlama uretimine başladık. 20 kadına iş imkanı sağlıyoruz. Gunluk 3 bin adet bazlama uretiyoruz. Bazlamanın sultanısın diye soyluyorlar. Koy yufkamız, boreklik yufkamız, kadayıfımız hepsi bulunuyor. İŞKUR'dan destek alıyoruz bazlamadan dolayı. Dışarıda marketlerimize, bakkallarımıza servislerimiz var. Eşim de servisle ilgileniyor" ifadesini kullandı.
Calışmak isteyen kadınların muracaat edebileceklerini belirten Unsun, iş yeri kapısının herkese acık olduğunu sozlerine ekledi.