KONYA'da sokak kopeğinin 10 yavru doğurduğu kulube, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. 9 yavru kopek oldu, anne ile bir yavrusu kurtuldu. Anne kopek ile yavrusunu besleyen hayvansever Fadim Gobel, "Kopeğimiz doğum yapacağı icin kulube yaptık. Kulube icerisindeki 10 yavru kopekle yakıldı. Biri kurtuldu, 9'u yanarak can verdi" dedi.
Karatay ilcesindeki hayvanseverler, Aslım Caddesi uzerinde bulunan boş araziye hamile bir kopek icin kulube yaptı. Gecen pazartesi gunu kopeklere yiyecek getiren hayvansever Fadim Gobel, kulubenin ateşe verilerek yakıldığını fark etti. Hemen kulubeyi konrol eden Gobel, doğum yapan kopeğin 10 yavrusundan 9'unun yanarak olduğunu gordu.

10 yılı aşkın suredir bolgedeki hayvanları beslediğini anlatan Gobel, "Kopeğimiz doğum yapacağı icin buraya bir kulube yaptık. Kulube 10 yavru kopekle beraber yakıldı. 10 bebekten bir tanesi kurtuldu, 9 tanesi yanarak can verdi. Anne sadece bir tane bebeğini kurtarabildi. Ben bu olayın kasten yapıldığını duşunuyorum. Sadece kulubenin olduğu yer yakılmış. Bu nasıl vicdan? Nasıl merhamet? Bu nasıl bir insanlığa sığar?" dedi.ANNE VE YAVRU KOPEĞİN DURUMU İYİAnne kopek ile yavrusunda kucuk capta yanık olduğunu soyleyen Fadim Gobel, "Annenin iki arka patisinde ve sırtında yanık izleri var. Dun elimden geldiğince mudahale etmeye calıştım ama anne o kadar cok korkmuştu ki maalesef yaklaştrmıyor. Diğer bebeği ben temizledim zaten. Şu anda durumları iyi. Bir an evvel onlara kulube yapıp, buraya bırakacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Muhammed Salih BUYUKSAMANCI