Olimpik Kadın Judo Milli Takımı sporcularından Gulkader Şenturk, Anadolu Ajansı (AA) tarafından duzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Turkiye ve dunya gundemini etkileyen fotoğrafları arasından secilerek oylamaya sunulan fotoğrafları inceleyen milli judocu Gulkader Şenturk, "Spor" kategorisinde Ercin Erturk'un "Evde antrenman" isimli yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele kapsamında, sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki Ankarasporlu futbolcu Beykan Şimşek'in gunluk antrenmanlarını evinde gercekleştirmesini konu alan fotoğrafını oyladı.
Milli judocu Gulkader Şenturk bu fotoğrafa ilişkin "Spor kategorisinde evde spor yapan gencin fotoğrafına oyumu verdim cunku bu fotoğrafta ben kendimi gordum. Virus nedeniyle evde kaldığımız donemlerde ben de bu şekilde antrenmanlarıma devam etmiştim." değerlendirmesini yaptı.
Gulkader Şenturk, "Yaşam" kategorisinde Band Kanani'nin "Kabe'de koronavirus sessizliği" adlı "Suudi Arabistan, Kovid-19 ile mucadele kapsamında 20 Mart'tan itibaren Mekke'deki Harem'i Şerif'e (Mescid-i Harem) her turlu ziyareti durdurdu" konulu fotoğrafına oyunu verdi.
Bu fotoğrafı tercih etmesine yonelik de milli sporcu, "Yaşam kategorisinde Muslumanların kıblesi olan Kabe fotoğrafına oyumu verdim. Beni cok etkiledi, fotoğrafta Mescid-i Harem'de ziyaretci yok ve etrafında tavaf durmuş vaziyette bunun nedeni koronavirus salgınıydı. Umarım bu virus hemen yok olur ve bir daha asla Kabe'mizin etrafında tavaf durmaz." dedi.
Milli judocu Gulkader Şenturk, "Haber" kategorisinde de Tayfun Coşkun'un "ABD'de doktorun koronavirus yorgunluğu" adlı ABD'de koronavirus salgınından en cok etkilenen kentlerden New York'ta Brooklyn Hastanesi cıkışında bir doktorun yorgun halde oturmasını konu alan fotoğrafına oyunu kullandı.
Milli judocu Gulkader Şenturk bu fotoğrafla ilgili de "Haber kategorisinde yerde oturan sağlıkcımızın olduğu fotoğrafa oyumu verdim cunku bildiğiniz uzere koronavirusle mucadele ediyoruz ve sağlıkcılarımız gozunu kırpmadan gece gunduz kendilerini riske atarak calışıyorlar. Hepsi bizim sağlımız icin, ulkemizin sağlığı icin calışıyor, o yuzden en etkilendiğim fotoğraf oldu." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Cakmak