KORONAVİRUS salgınında viruse yakalanan ve durumu ağır olmayan pek cok hasta evde karantinada kalıyor. Karantinada olanların dışarı ile tek bağlantısı ise her gun atmak zorunda olduğu copleri oluyor. Bu noktada devreye giren apartman gorevlileri ise tum risklere rağmen her gun işlerini yapmaya devam ediyor.Koronavirus salgını surecinde iş yuku artan calışma kollarından biri de apartman gorevlileri oldu. Binlerce kişi evlerine kapanırken apartman gorevlileri işlerini yapmaya devam etti. Koronaviruse yakalanan ve durumu ağır olmayan pek cok hasta evde 14 gun karantinada kalarak tedavi oluyor. Evinde tedavi goren pozitif vakaların dışarı ile tek bağlantısı ise her gun atmak zorunda oldukları copler oluyor. Kalabalık sitelerde calışan apartman gorevlileri ise başta bu duruma endişelendiklerini ama işlerini yapmaya devam ettiklerini belirtiyor.
KARANTİNA ALTINDAKİ KİŞİLERİN COPLERİNİ TOPLUYORLAR
Beylikduzu'nde 78 dairelik apartmanda gorevli olarak calışan Mustafa Bayraktar, apartmanda bir daire sakinin koronaviruse yakalandığını ve o dairenin coplerini ayrı olarak topladığını soyledi. Bayraktar, "Virus başladığında beri korkuyoruz ama elimizden geldiği kadarıyla burada insanların sağlığı icin calışıyoruz. Hem temizliklerini yapıyorum hem coplerini atıyorum. Daha once birkac dairede hasta olan oldu. Onların coplerini tek aldım. Elimde eldiven oluyor zaten, eldivenin uzerine poşet gecirip cop bidonuna tek olarak attım. Diğer dairelerin copleriyle karıştırmadım. O dairenin copunu attıktan sonra yeni eldiven takıp diğer dairelerin coplerini topladım. Daha sonra temizlik yapıp, dezenfektan sıktım" diye konuştu. "İSTER İSTEMEZ ENDİŞELENİYORUZ"Bir başka apartman gorevlisi Yavuz Pasul ise, "Daire sakinleriyle irtibat kurmuyoruz. Kapılarından coplerini alıyor, temizlik işlerimizi yapıyoruz. Pozitif olanlar oldu ama onları gormedik. Akşamdan coplerini koydular biz sabahları topladık. İster istemez endişeleniyoruz. Cocuklarımız var. İnsan boyle bir donemde hasta olmak istemez" dedi.
Calıştığı sitede 108 daireye baktığını ifade eden Sait Tan da hangi dairede hasta olduğunu bilemeyeceğini bu yuzden tum tedbirleri alarak calıştığını ifade ederek, "Biz normal işimizi yapıyoruz ama hijyenimize dikkat ediyoruz. Copleri aldıktan sonra ozellikle dezenfekte ediyoruz ellerimizi" dedi.
- İstanbul