Yeryuzu Doktorları Derneği, ihtiyac sahipleri icin hizmetlerin surekli olması amacıyla "Bir Gun Değil, Her Gun İyilik Olsun" kampanyası başlattı.
Dernekten yapılan acıklamaya gore, Birleşmiş Milletler Kuresel İnsani Yardım 2020 Raporu'na gore, yaklaşık 168 milyon kişi acil insani yardıma muhtac durumda. Kimileri aclıkla mucadele ediyor, kimileri hastalıklarına care arıyor, kimileri de temiz suya erişebilmenin hayalini kuruyor.
Yeryuzu Doktorları ihtiyac sahibi insanlar icin yuruttuğu sağlık yardımlarının, bağışcılarının duzenli desteğiyle sureklilik kazanabileceğine dikkat cektiği "Bir Gun Değil, Her Gun İyilik Olsun" kampanyasını başlattı.
Bolgelerdeki ihtiyacların belirlenmesiyle projelerini hayata geciren Yeryuzu Doktorları, bu kapsamda temel sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlı olduğu yerlerde, birinci basamak sağlık hizmeti, anne ve cocuk sağlığı hizmeti, beslenme sağlığı hizmeti ile yardımlarını surduruyor.
Actığı kliniklerle sağlık problemlerini onlemek icin faaliyetlerde bulunan Yeryuzu Doktorları, duzenli bağışların bu coğrafyalardaki hizmetlerin devamlılığı icin en onemli destek olduğuna dikkat cekiyor. Yapılan her yardımın ihtiyac sahipleri icin yeterli beslenebilme, sağlıklı buyume, temiz suya erişebilme anlamlarına geldiğine değinen dernek, her ay duzenli bir bağışla hayat mucadelelerinde onların yanında yer alınabileceğini hatırlatıyor.
Somali, Cad, Suriye, Afganistan, Filistin ve Yemen gibi 50'yi aşkın ulkede yıllardır sağlık hizmeti veren dernek, her ay yapılan duzenli bağışlarla bolgelerdeki sağlık erişimine ulaşılabilirliği artırıyor. Aynı zamanda uzman sağlık calışanı kapasitesini geliştirmek icin sağlık eğitimi programları duzenlerken, hastanelere cihaz ve ekipman desteği de vererek sağlık hizmetlerinin surdurulebilirliğine katkı sağlıyor.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Yeryuzu Doktorları Yonetim Kurulu Başkanı Yahyahan Guney, duzenli bağış ile surekli hizmetin sağlanabileceğini belirterek, bugune kadar 50'yi aşkın ulkede insani yardımların sağlık alanına odaklanarak surdurulduğunu kaydetti.
Guney, yeryuzunun muhtelif coğrafyalarında ihtiyac sahibi binlerce insana ulaşıp yardım ederek dunyaya iyilik ve sağlık katmaya calıştıklarını dile getiren Guney, şunları kaydetti:
"Bizler sadece ihtiyac sahibi bolgelere giderek bir yardım bırakıp donmek icin değil, oralarda kalıcı klinikler acarak, eğitimler vererek, sağlık alanında ulaşılabilirliği artırarak cozumler getirme, surekli hizmet sağlama gayesiyle calışıyoruz. Bugune kadar yeryuzunun acılarına umut olan bağışcılarımızın desteğiyle yardımlarımızı ulaştırdık. Bu coğrafyalarda yuruttuğumuz faaliyetlerin bir gun değil her gun olması icin gelin, az cok demeden duzenli bağışlarınızla onlara surekli iyilik ve sağlık goturmemize vesile olun."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hanife Sevinc