Evinin yanmasına gozyaşı doken o anne yardım bekliyor
SAMSUN - Samsun'da 5 yaşındaki oğlunun cakmakla oynaması sonucu evleri yanarak buyuk hasar goren aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Samsun'un İlkadım ilcesi Zeytinlik Mahallesi'nde Erol ve Sevilay İclek isimli ciftin 5 yaşındaki oğulları cakmakla oynarken evi yaktı. Evlerinde bulunan televizyondan kanepeye, buzdolabından yatağa kadar bircok eşya kullanılamaz hale gelirken, aile kış gunu evsiz kaldı. Ailenin durumuna duyarsız kalmayan İlkadım Belediyesi evin elektrik duzeneğini ve duvarlarını yeniden onarmak icin calışmalara başladı.
"Her şeyim battı, mahvoldu"
Yetkililer ve hayırseverlerden yardım isteyen anne Sevilay İclek, "Sobayı yakmak icin odaya gittim. Cakmak elimdeydi ve sobayı yaktım. Ufak oğlum yanıma geldi ve cakmağı elimden aldı. Arka odaya kactı. Sonrasını gormedim. Odada minderleri mi veya tulu mu yaktı bilmiyorum. O sırada ben mutfağa gittim. Ocakta yemek vardı, onun altını sondurmeye gittim. Odadan cıkan ateşi, dumanı gorunce yemek falan hep gitti aklımdan. Korkunca eşimi cağırdım. Eşimle birlikte musluktan kovaları doldurduk. Elimize ne gectiyse yangını sondurmeye calıştık. Sondurebildiğimiz kadar sondurmeye calıştık. Sonradan komşular itfaiyeyi cağırdılar. Ambulanslar ve itfaiyeler geldi. Bizde bir şey yok. Evimizde hasar var. Televizyonum, yataklarım, koltuğum, yorganlarım, sandığım yandı. Tullerim, guneşliklerim yandı. Şu anda annemde kalıyorum. İnsanlardan isteğim evde kullanabileceğim, halı, koltuk, tul yardımı yapabilirler. Her şeyim gitti. Evde temiz bir şeyim kalmadı. Her şeyim battı, mahvoldu" dedi.
Kullanılamaz halde olan evde kalamayacak durumda olan aile, 2 cocuklarıyla birlikte anne Sevilay İclek'in annesinin evinde kalıyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FURKAN ABREK UNAL