KARS'ın Sarıkamış ilcesinde Deniz Demir, gece yarısı indikleri kent merkezinde yiyecek arayan anne ve yavru ayılara yaklaşıp, tehlikeye aldırmadan selfie yaptı. Demir, "Cok buyuk heyecan yaşadım" dedi.
Sarıkamış'ta kış uykusuna yatmaya hazırlanan ayılar zaman zaman kayak merkezine ya da ilce merkezine geliyor. Cop konteynerlerinde yiyecek arayan ayılara, vatandaşlar da yiyecekler atıyor.

Sarıkamış ilcesinde Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelin yoneticisi Deniz Demir ise copluğe gelen anne ve 3 yavurusunu goruntuledi. Ardından da Demir, tehlikeye aldırmadan 10 metre kadar yaklaştığı ayılarla birlikte selfie yaptı. Ayıların oteller civarı veya ilce merkezindeki cop kutularına atılan yiyeceklerin kokusuna geldiğini ifade eden Deniz Demir, "Bugune kadar onları bircok kez cep telefonu ile goruntuledim. Bir kez de selfie yapmak istedim. Buyuk bir heyecan yaşadım. Cunku sırtınızı birkac saniyeliğine bile olsa ayılara donmek urkutucu olabiliyor. Yiyecek bulmak icin otellerin onune veya ilce merkezine gelen anne ve 3 yavurusu ile birilkte tek gezen bir genc bir de yetişkin ayı bulunmakta. Bunlar birkac gun sonra ormanın derinliklerine gidip, 3 ay kış uykusuna yatacak" diye konuştu.Deniz Demir ayıları korkutmadıkca saldırmayacağını soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Turgay İPEK