? "Sadakatsiz" dizisi ile ekranlara dondunuz. Projeye nasıl dahil oldunuz?
"Sadakatsiz" projesinin hikayesinin kuvvetli ve dinamik oluşu beni cok etkiledi. Aynı zamanda tanıdığım, guvendiğim bir ekiple tekrar bir araya gelmek ve Med Yapım ile yeniden calışıyor olmak da benim icin cok kıymetli.

? "Sadakatsiz" BBC yapımı olan "Doctor Foster" uyarlaması ve yapılan yorumlara gore de siz cok daha iyisiniz. Bu başarınızın sırrı nedir?
Kişisel bir başarıdan soz etmek mumkun değil. Bir dizi izleyiciyle buluşana kadar bircok aşamadan geciyor. Yazım aşaması, oyuncu secme aşaması, cekim ve sonrasında ses, montaj aşaması gibi. Aslında her departman arasındaki uyum ve kalite ortaya cıkan sinerjiyi belirliyor. Yani bence bir projenin başarısını ekibin kalitesi belirler.
? Canlandırdığınız Volkan karakteri davasında sence haklı mı?
Eşini aldatan, ailesine ve cevresine zarar veren biri haklı olamaz.
BU ROL TERS KOŞE ETKİ YARATTI
? Şu an Turkiye sizi konuşuyor. Daha da fazla tanınmak sizi nasıl etkiledi?
Televizyonda ilk kez bu kadar zaaflı birini oynamak izleyicilerde ters koşe etkisi yarattı sanırım. Volkan gibi cok erkek var. Karakter icin ilginc yorumlar geliyor. Bazılarına cok guluyorum. Oynadığım karakterin farkındalık yaratması hoşuma gidiyor.
? Volkan karakteriyle ilgili siz ne duşunuyorsunuz?
Gorunuşte cok iyi bir baba, eş ve arkadaş aslında Volkan. İşini seven, iyi bir adam ama tabii gorunuşte. Gizli bir hayatı var aslında. İki kişiyi sevebileceğine inanıyor, "ikisini de başka turlu seviyorum" diyor. Zaafı da, seyirciyi irite eden yer de, aslında tam burası. İnsanın biriyle birlikteyken, başka birine aşık olması anlaşılabilir ama bu aşkın peşinden gidecekse, diğer birlikteliği bitirmesi ve durust olması gerekir. Hayatın icinde iyi gibi gorunen erkekleri bu rolle deşifre etmek istedim ve sanırım bu da amacına ulaştı.
? Aşk size ne ifade ediyor?
Aşk karmaşık bir durum, tarifi de ifadesi de zor. Hayatın parazitlerini gormezden geliyormuşcasına, hayata filtreli bir camdan bakmak gibi bence aşk.
? Adanalı olmak bir oyuncu icin nasıl bir ayrıcalık sizce?
Cukurova farklı farklı bircok kulture ev sahipliği yapan bir yer. Adana'da doğup buyumek bana cok şey kazandırdı cunku her kulturden insanı gozlemleme şansınız var. Yani sanatcı ruhlu biri icin iyi bir kaynaktır Cukurova.
? En beğendiğiniz aktor ve aktris kim?
Minur Ozkul, Adile Naşit ve adını saymakla bitiremeyeceğim bircok Yeşilcam oyuncusu. Gunumuzden isim vermem gerekirse de Haluk Bilginer ve Binnur Kaya diyebilirim.
OZEL HAYATIMI OZEL TUTUYORUM
? Cok arkadaşınız var mıdır, secici misiniz, ozel hayatınızı hic bilmiyoruz aslında. Caner nasıl biri?
Cok arkadaşım ama az dostum var. Kucuk bir cevre ve dunya bana yetiyor. Yer yer yalnızlığı da seviyorum. Ozel hayatımı ozel tutmaya gayret ediyorum. İceride neysem, dışarıda da oyum.
? Hobileriniz var mı?
Gitar calmak ve hikaye yazmak.
? Babanız Zafer Doruk gibi kaleminiz kuvvetli. Oykuler de yazıyorsunuz. Kac tane oyku yazdınız?
"Sessiz Şarkıcı" kitabımda 11 oyku vardı. Kitaptan sonra iki hikaye yazabildim. Pek fırsat bulamıyorum yazmaya. Babam da aslında bu konuda son zamanlarda bana sitem ediyor.
? Zaman zaman yonetmenlik koltuğunda da oturuyorsunuz. Kamera onu mu, arkası mı sizi daha fazla mutlu ediyor? Var mı yeni projeleriniz?
Universitede amator olarak tiyatro oyunları yonetmiştim. Gecen sene de tiyatroya başladığım Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nda "Kopek, Kadın, Erkek" adlı oyunu yonettim. Benim icin guzel bir deneyimdi. Ama benim asıl işim oyunculuk, mesleğime olan aclığım ve heyecanım devam ediyor.
SANAT AİLECE YAŞAM BİCİMİMİZ
? Aile olarak cok zorluklar cekmenize rağmen hep sanatın icinde bir aile olmuşsunuz. Sizdeki yetenek bu genlerin bir zaferi mi acaba?
Evet, sanırım genlerimde var. Aile fertleri olarak kimimiz yazarak, kimimiz cizerek, kimimiz oynayarak ifade ediyoruz kendimizi. İfade etme bicimlerimiz farklı olsa da, hayata boyle tutunuyor, onunla boyle baş ediyoruz. Bu bizim yaşam bicimimiz.
? Yapmak istediğiniz bir film var mı?
Babamın bir hikayesi icin uzun zamandır calışıyoruz. Sevgili yazar Murat Uyurkulak senaryosunu yazdı. Şimdilerde ise cekim aşamasına gecmek icin doğru zamanı bekliyoruz.
? Sizde buyuk bir iz bırakan kitap cumlesi oldu mu?
Babamın en yakın arkadaşı şair Adnan Yucel'in "Bitmedi bu kavga bitmeyecek, yeryuzu aşkın yuzu oluncaya dek" cumlesi. Bu yıl da Murat Ozyaşar'ın kitabının adı cok etkiledi beni "Sarı Kahkaha". Cinnet anında atılan kahkahanın adıymış.
? Modayı takip eder misiniz?
Takip etmekle beraber cok da uzerine duşmuyorum. Kendimi rahat ve iyi hissettiğim şekilde giyinmeyi tercih ediyorum.
? Hic cıkarmadığınız bir aksesuvarınız var mı?
Hayır, yok.
? Oyunculuk aslında delilik midir, sizde de delilikler var mıdır?
Oyunculuk oynadığın eseri, rolu anlayabilme ve anlatabilme becerisidir. Yer yer delilikler de barındırır. Bende de vardır tabii ki ama bir oyuncu akla her şeyden daha cok ihtiyac duyar.
? Formunuza dikkat eder misiniz?
Ozellikle calışacağım zamanlarda dikkat etmeye ozen gosteriyorum.
? Sizin hayatla ilgili cumleleriniz nedir?
Erdemli olabilmek, vicdanlı kalabilmek ve oğrenme duygusunu elden bırakmamak.
TİYATROYU HİC BIRAKMADIM
? Tiyatroyu hic bırakmadınız. Şu an hangi oyuna devam ediyorsunuz, hangi tiyatro topluluğu olarak calışıyorsunuz?
97'den beri tiyatro yapıyorum, hic ara vermedim. 23 yıl olmuş. 8 yıldır da Moda Sahnesi'ndeyim. Şu an da Fransız feminist yazar Marguerite Duras'ın "Yeni Bir Şarkı" isimli eserini sahneliyoruz. Oyun, kadının erkek fikrini nasıl yok ettiğini anlatıyor.
? Bir oyuncu icin tiyatro ne ifade ediyor?
Tiyatro, en ilkel sahne sanatlarından biridir. Oyuncu ve seyirci arasında ise gizli bir bağ ve ortaklık barındırır. Tek seferliktir, o anda yaşanır ve biter. Oyunculuğun bende tutkuya donuştuğu yerdir. Beslendiğim, kendimi geliştirdiğim, kendimi tatmin ettiğim yerlerden biridir tiyatro sahnesi.
Kaynak: Hurriyet