Konya'nın Karatay ilcesinde, kopeklerin barınması icin hayvanseverler tarafından yapılan kulubenin yakılması sonucu, icerisinde bulunan 10 yavru kopekten 9'u telef oldu.
Tatlıcak Mahallesi'ndeki boş bir arazide sokak kopeklerini beslemeye giden hayvansever Fadim Gobel, burada yeni doğum yapmış bir kopek icin oluşturdukları kulubenin yakıldığını gordu.
Gobel, yanan kulubeyi kontrol ettiğinde icerisinde barınan 10 yavru kopekten 9'unun yanarak can verdiğini tespit etti. Hayvansever kadın, yanmaktan kurtulan son yavru kopek ile annesini koruma altına aldı.
Olayın ardından gazetecilere acıklamalarda bulunan Gobel, bolgede yaklaşık 10 yıldır başıboş sokak hayvanlarını gonullu olarak beslediğini soyledi.
Hayvanları beslemeye geldiğinde kulubenin yakıldığını fark ettiğini aktaran Gobel, şunları kaydetti:
"Yanan kulube, anne kopek doğum yapacağı icin kendisine ayarlanmıştı. Ben bunun kasten yapıldığını duşunuyorum. Cunku icerisinde 10 yavrusu olan bir kopek kulubesinin yakılmasının insanlığa sığmayacağı kanaatindeyim. İceride 9 yavru kopek yanarak can verdi. Geriye sadece bir yavru kaldı. Anne kopeğin sırtında da yanık izleri mevcut. Kurtulan yavrunun da uzeri kullenmiş vaziyetteydi. Uzerini temizleyip bakım yaptık."
Hayvansever Gobel, yanmaktan sağ kurtulan yavru kopek ve annesi icin yeni bir kulube inşa edeceklerini belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Savaş Guler