- Dolandırıcılıkla suclanan inşaat ustası: "Kadının parasını vermediysem haram olsun"
Adana'da bir kadının evinin izolasyonu icin anlaştığı inşaat ustasının 4 bin lira parasını vermediğini one surmesi uzerine gozaltına alınan şupheli, malzemelere zam geldiğini uste para vermeyince parasını verip işi yapmaktan vazgectiğini soyledi
ADANA - Adana'da bir kadının evinin izolasyonu icin anlaştığı inşaat ustasının 4 bin lira parasını vermediğini one surmesi uzerine gozaltına alınan şupheli, "Kadının parasını vermediysem haram olsun" dedi.
Ferize Cakmak (54), Seyhan ilcesi Şakirpaşa Mahallesindeki evinin damına izolasyon yaptırmak icin iddiaya gore inşaat ustası Yaşar O. ile 10 bin liraya anlaştı. Cakmak, 23 Kasım Pazartesi gunu iş başı yapması gereken ustaya 22 Kasım pazar gunu malzeme alması icin 4 bin lira kapora verdi. Cakmak'ın iddiasına gore, Pazartesi gunu ise usta Yaşar O., Cakmak'ı arayarak, "Benim Alanya'ya gitmem lazım. 17 bin TL alacağım var. Yarın geleceğim" dedi. Aradan zaman gecmesine rağmen kadın inşaat ustasına bir turlu ulaşamayınca Şakirpaşa Polis Merkezi Amirliği'ne giderek 4 bin lira parasını alıp işi de yapmadığını one surerek suc duyurusunda bulundu.
Suc duyurusu uzerine Adana Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğune bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği ekipleri ustayı gozaltına aldı. Ustaya, "guveni kotuye kullanmaktan" işlem yaptı. Usta, kadının suclamalarını kabul etmedi. Emniyette ifade verip serbest kalan Yaşar O, yaptığı acıklamada, "Bir ablamıza evinin izolasyonunu yapalım dedik 10 bin liraya anlaşmıştık. 6 ay onceden anlaşmamız vardı 4 bin lira verdi yeni gelen zamlar uzerine işi iptal ettik. Gittim parasını teslim ettim, 'seninle goruşeceğiz bu iş burada bitmez' dedi. Ondan sonra ben buralara geldim işte. Parasını teslim etmediğimi soyluyor, ben teslim ettim. O para bana haram olur oyle şey mi olur mumkun değil. Oyle bir şey varsa haram olsun bana, oyle bir durum olmaz" diye konuştu.