Adana'da evlendikten sonra 1 yıl boyunca eşinden şiddet goren ve duğunde takılan yaklaşık 150 bin lira değerindeki altınları eşinin ailesi tarafından 'Kocanın sana soyleyemediği borcu var. Onu odemesi lazım' bahanesiyle alınıp ardından da boşanma davası acılan ve 3 yıldır davası suren İlknur D., altınlarını alıp boşanmak istiyor.
Kuran kursunda oğreticilik yapan İlknur D. (29), 2015 yılında M.E.D. (29) ile evlendi. Eşinin gorevi gereği Ankara'ya giden İlknur D., iddiaya gore evliliğin 40'ıncı gununden sonra şiddet gormeye başladı. Onceleri tokat atıp eşine zarar veren M.E.D. daha sonra işe gitmeden once eşini dovmeye ardından da eşinin uzerine kapı kilitleyip telefonunu almaya başladı. Genc kadın ise kocasının inşaat işcisi babasını ve kardeşlerini oldurmekle tehdit ettiği gerekcesiyle şiddeti hep gizledi. Ayrıca evlenirken duğunde takılan altınları ise M.E.D., Ankara'nın Kecioren ilcesindeki bir bankaya kendi adına hesap acarak yatırdı.
Artık dayanamayan genc kadın, 3 aylık evliyken kayınbabası M.D.'ye yaşadıklarını anlattı. Bunun uzerine kayınpeder gelinine, "Elin cıktı da kolların mı koptu, dudakların catladı da dişlerin mi dokuldu" dedi. Kayınbabasından da yardım alamayan genc kadın, 6 ay daha sabretti. 9 aylık evliyken İlknur D., nişanlanmalarının yıldonumunde nişan kıyafetini giymek istedi. Buna sinirlenen kocası genc kadını boğmaya calışıp darp etti. Kendisini banyoya kapatan kadın, havalandırmada penceresinden komşularından yardım istedi. Komşular ise geldiğinde M.E.D., "İlknur kendisine zarar veriyor. Ben onu cok seviyorum" diyerek olayı geciştirdi.
Artık dayanamayan genc kadın, eşi işe gittiğinde evden kacarak ucakla Adana'ya ailesinin yanına geldi ve darp raporu alıp ardından da ailesine butun yaşadıklarını anlattı. Aile buyuklerinin araya gelmesiyle ve M.E.D.'nin altınları geri eşine vermesiyle cift barışarak Ankara'ya dondu. Cift evine gittikten sonra eşi yine onu dovmeye ayrıca ac bırakmaya başladı. Ote yandan, akşam eşini doven M.E.D., sabah ise evin her tarafına, 'Seni cok seviyorum' yazılı not kağıtları yapıştırdı.
2 ay boyunca neredeyse hic şiddet uygulamayan eşinin anne ve babasıyla ziyaret icin Adana'ya gelen İlknur D., kayınbabasının, 'Kızım, M.E.D.'nin borcu var. Sana da soylemiyor. Sen bu altınlar ona ver de o borcu kapatsın' demesi uzerine kayınbabasına 150 bin lira değerindeki altınları teslim etti.
Altınları verdikten sonra eşi, kaynanası ve kayınbabasından haber alamayan İlknur D., kandırıldığını anladı.
21 Ocak 2017 tarihinde en son eşiyle goruşen genc kadın 23 Ocak tarihinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suc duyurusunda bulunup 10 gun sonra da boşanma davası actı. Ancak genc kadın dava actığında kendisinden 2 gun once eşinin de Ankara'da boşanma davası actığını oğrendi.
Mahkeme surerken genc kadına aylık 700 TL nafaka bağlandı. İlknur D, avukatının da bu paraları 2 yıl boyunca vermediğini ileri surdu. 2019 yılında ise Adana Barosu'na şikayet yoluyla genc kadın butun paralarını avukattan alıp kendisine başka bir avukat tuttu. Boşanma davası suren İlknur D., şimdi biran once boşanmak istiyor.
"Hem maddi hem de manevi zarara uğradım"
Yaşadıklarını İHA'ya anlatan İlknur D., "Beni kardeşlerime, aileme zarar vermekle tehdit ettiği icin sustum. Ankara'dan buraya geldik, benden altınları da aldılar. Ben onları şikayet edinceye kadar beni kimse aramadı. Şikayetimden sonra aylarca beni aramayan insanlar geri barıştıralım diye ortaya cıktılar. Ben evrak toplayıp boşanma davası actığımda bir baktım ki benden 2 gun once o Ankara'da boşanma davası acmış. 3 Şubat 2017 tarihinden bu yana boşanma davamız devam ediyor. Ben buraya ziyarete geldim. 1 haftalık kıyafetlerim yanımdaydı sadece benim butun eşyalarım, ceyizim, kitaplarım hep gitti. 150 bin liralık altınlarımı aldılar. Sadece manevi olarak değil, maddi olarak da zarara uğradım" diye konuştu.
"Lutfen bizi boşayın"
Pandemi nedeniyle mahkemenin de ertelendiğini soyleyen genc kadın, "Ben once ilahi adalete sonra da Turkiye Cumhuriyeti'nin adaletine inanıp, guveniyorum. Bende sıradan bir insanım. Anadolu kızıyım. Hem namusumu kullanıp attılar hem de maddi ve manevi resmen cokuntuye uğradım. Mahkemeden sonra ben Ankara'daki evime gittiğimde butun eşyaları alıp evi terk ettiklerini gordum. Oradan da mağdur edildim. Mahkeme de bitmedi. Ben 1 yıllık evliliğin 3 yıldır mahkemesini goruyorum. Lutfen bizi boşayın. Altınları aldıklarını inkar ettiler ama bizim o zaman mesaj dokumanlarımız vardı. Onları verince her şeyi ortaya cıktı. Ben biran once hakkımı alarak boşanmak istiyorum. Yeni bir Emine Bulut vakası olmasın. Ben oldukten sonra adalet yerini bulmasın. Yaşarken adalet olsun" ifadelerini kullandı. - ADANA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı