Ankara'da 14 katlı binada korkutan yangın
Yangında yanan evde bulunan hamile kadın ve eşi dumandan etkilendi
ANKARA - Ankara'nın Yenimahalle ilcesinde site icerisindeki bulunan 14 katlı binanın 12. katında cıkan yangın paniğe neden oldu. Bina sakinlerinin tamamının tahliye edildiği yangında yanan evde bulunan hamile kadın ile eşi dumandan etkilendi.
Olay, saat 01.30 sıralarında Ankara'nın Yenimahalle ilcesi Yeni Batı Mahallesi Mulk Caddesi'ndeki Başakşehir Konutları adlı sitede meydana geldi. Sitede bulunan 14 katlı binanın 12. katında henuz bilinmeyen bir nedenle yangın cıktı. İhbar uzerine olay yerine cok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Kısa surede dumanların sardığı 56 dairelik binada bulunan vatandaşlar polis ekiplerinin "binayı yangın merdivenlerini kullanarak tahliye edin" anonsuyla cıkartıldı. Yanan evde bulunan hamile kadın Elif Y. ile eşi Ozkan S. iceride mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin mudahalesiyle sondurulen yangında mahsur kalan 2 kişi binadan cıkarılırken sağlık ekipleri de dumandan etkilenenlere olay yerinde ilk mudahalesini yaptı.
"Kendim cıktım ama hamile eşimi cıkarmak icin geri dondum"
Evi yanan Ozkan S., olay sırasında banyoda olduğunu ve bir anda dumanların daireyi sardığını kendisinin de yangın tupunu calıştıramadığını belirterek, "hamile eşimi almak icin tekrar daireye girdiğimde dumandan etkilendim" dedi.
"Yangın merdivenlerine kendimizi zor attık"
Yanan dairenin karşısındaki evde oturan Mustafa Pektaş, yangın sırasında evde 4 kişi olduklarını ve 11 yaşındaki kızının evde duman var diyerek uyandırdığını soyledi. Pektaş, "Biz daireden cıktığımızda iceriye cok fazla duman ve ısı geldi. İceride mahsur kalanları uyarmamız mumkun değildi. Etrafta goz gozu gormuyordu. Yangın merdivenlerine kendimizi zor attık. Hic kimseyi uyaramadık. İceride 2 kişi yaşıyordu" dedi.
Ote yandan paniğe kapılan vatandaşlar binayı evcil hayvanlarıyla terk ederken yangını karşı binadan gorduğunu soyleyen bir kişi de, "Bir anda alevler parladı. Hemen itfaiyeye haber verdik. Şuanda itfaiye ekipleri mudahale ediyor" dedi. Polis, olaya ilişkin inceleme başlatırken yangının cıkış nedeni itfaiye ekiplerinin raporunun ardından belli olacak.