Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Paris Saint-Germain (PSG) macında Medipol Başakşehir yardımcı antrenoru Pierre Webo'ya yapılan ırkcı soyleme tepki gosterdi.
Bakan Kasapoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG karşılaşmasında Rumen dorduncu hakem Sebastian Coltescu'nun Webo'ya ırkcı soylemde bulunması ve Medipol Başakşehir'in mactan cekilmesiyle ilgili acıklamada bulundu.

Karşılaşmada Coltescu'nun ırkcı soyleminin kabul edilemez olduğunu aktaran Kasapoğlu, "Hicbir şekliyle kabul edilemez bir durum. Bu gece sporun birleştiren, bir araya getiren kardeşlik ve barış ruhunun aksine ayrıştıran, otekileştiren bir durumdan şikayetciyiz. Şiddetle kınıyorum. Spor, kardeşlik, barış, dostluk, bir araya gelmek demek. Sporda ırkın, dilin, dinin, farklılığın bir anlamı yok." diye konuştu.
Sahayı terk eden turuncu-lacivertli oyuncuları tebrik eden Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bu gece yaşanan hadisenin hicbir şekilde tolere edilmesi mumkun değil. Takımımızın, oyuncularımızın yanındayız. Bu noktada UEFA'nın ozellikle alacağı tavır bizler icin cok onemli. UEFA'nın takınacağı tavrın hem bu gece hem de bundan sonraki surec icin sporun ruhuna ve ozune yonelimi teşvik etmesi gerekiyor. Oyuncularımızın aldığı tavrı da cok onemsiyorum. Hem takımımızı hem de kulubumuzu tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Sporun dostluk ruhunun on plana cıkması gereken ortamda ırkcılığın uzucu ve onaylanmayacak bir durum olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Tum sporseverlerde bir birlik ve beraberlik ortamı goruyorum. PSG'nin sosyal medyada aldığı tavır sevindiricidir. Spor camiasının kenetlenmesi lazım. Irkcılık ve ayrımcılığa karşı mucadelenin kazanması gerek." şeklinde goruş belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay