TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un teknik direktoru Ertuğrul Sağlam, 1-1 biten Menemenspor macıyla ilgili, "Eğer bu oyunu, mucadeleyi, bu istek ve coşkuyu hafta sonuna taşıyabilirsek burada kaybettiğimiz 2 puanı orada telafi edebiliriz." dedi.
Sağlam, macın ardından duzenlediği basın toplantısında, kazanmaları gereken bir macı 2 puan kaybederek tamamladıklarını, macın son saniyesine kadar oyuncuların canla başla mucadele ettiğini soyledi.
Maca erken golle başladıklarını dile getiren Sağlam, "Cok net pozisyonlarımız oldu. Ofansif olarak uretken oynadık. Sonrasında da golu bulduk. Verilmeyen penaltılar vardı bence. İkinci yarının ilk bolumu oyun kurmakta zorlandık ama sonrasında oyuncu değişiklikleriyle takım biraz daha canlandı ve sonrasında sabırla oynamaya devam ettik." diye konuştu.
Macın son saniyesine kadar skor ustunluğunu ellerine gecirmek icin oyuncularının canla başla mucadele ettiğini vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:
"Eksikliklerimiz var ama ben bugunku karşılaşmadan memnunum. Şimdi bu macı bırakıp hafta sonu oynayacağımız Bursaspor macına hazırlanmamız gerekiyor. Eğer bu oyunu, mucadeleyi, bu istek ve coşkuyu hafta sonuna taşıyabilirsek, burada kaybettiğimiz 2 puanı orada telafi edebiliriz. Biz iyi yoldayız, iyi gidiyoruz. Kaybedilen puanları telafi edecek macları mutlaka oynayacağız ve sonrasında hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Karşımıza olumsuzluklar cıkıyor ama şunu herkes bilsin ki biz her turlu olumsuzluğu, karşımıza cıkan her turlu engeli bir şekilde ortadan kaldırmayı becereceğiz ve ust lige cıkacağız. Taraftarımız buna kesinlikle inansın. Ben inanıyorum, onlar da inansın."
Menemenspor cephesi
Menemenspor Yardımcı Antrenoru Mehmet Ali Beşel ise Yılport Samsunspor'un bir ust lig icin kurulmuş bir takım olduğunu belirtti.
Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa oyle oynamaya calıştıklarına işaret eden Beşel, "Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya calıştı cocuklar. Kolay bir deplasman değildi, sonucta buradan 1 puanla donuyoruz. 3 puan olsun isterdik. Mutluyuz, bundan sonraki maclara bakacağız. İnşallah istediğimiz puanları alabilirsek ligi istediğimiz yerde bitirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veysel Altun