"Başakşehir maca cıkmazsa haklıyken, haksız duruma duşer"
- TFF Başkanı Nihat Ozdemir, Paris Saint-Germain - İstanbul Başakşehir macında Pierre Webo'ya yapılan ırkcı saldırı ile ilgili, "UEFA'nın butun yetkilileri, başkanıyla dahil ben ve arkadaşlarım goruşme halindeyiz. Bu konuda Webo'ya yapılan bu sacma hareketin cezasız kalmayacağını ifade ediyorlar" dedi.
Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Ozdemir, PSG - Başakşehir macında Pierre Webo'ya yapılan ırkcı saldırı ile ilgili yayıncı kuruluşa acıklamalarda bulundu.

Webo'ya yapılan ırkcı saldırının cezasız kalmayacağına inandıklarını belirten Nihat Ozdemir, "Senelerdir UEFA ve FIFA ırkcılık konusunda ciddi duruşlar sergiliyor. Biz de TFF olarak ulkemizde ırkcılık yaşanmaması icin gerekli butun tedbirleri alıyoruz. Bu konuda hicbir zaman taviz vermeden yolumuza devam ettik. Maalesef UEFA'nın en elit hakemlerinin gorev aldığı karşılaşmada kabul edilemez bu olay yaşandı. Tabii burada bir hakemin yaptığı, butun hakem, UEFA camiasına tenkit edilmemeli. UEFA'nın bu konuda ciddi durması gerektiğine ve gerekli cezaları vereceği inancındayız. UEFA'nın butun yetkilileri, başkanıyla dahil ben ve arkadaşlarım goruşme halindeyiz. Bu konuda Webo'ya yapılan bu sacma hareketin cezasız kalmayacağını ifade ediyorlar. Ancak bu mac ne olursa olsun cıkıp oynanmalı. Goksel Gumuşdağ ile de konuşuyorum. Başakşehir'in isteği hakemin gorev almaması veya macın başka hakemle yurutulmesi. Ancak haklıyken haksız duruma duşmeyelim. Bu macın oynanıp, sonlanması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı."BAŞAKŞEHİR MACA CIKMAZSA HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DUŞERBaşakşehir'in maca cıkmaması halinde haklıyken haksız duruma duşeceğine dikkat ceken Ozdemir, "Başakşehir maca cıkmazsa UEFA'nın disiplin kuruluna sevk edilecek. Ancak oradan nasıl bir karar cıkar bilemem. Başakşehir haklı tarafken, cıkmadığı takdirde haksız duruma duşecek. Disiplin kuruluna sevk edilecekler. Biz orada da konunun takipcisi olacağız. Bu UEFA'nın kararı orada nasıl bir karar cıkar kestirmek zor. Şu an bekleme halindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı