Zerodoor Nedir?

Zerodoor günlük hayatınızda ve siber güvenlik testlerinde kullanabileceğiniz basit bir arka kapı (backdoor) aracıdır. Araçta iki farklı metot bulunmaktadır. Birinci metodu Bilgisayar ve sisteme sızma. İkincisi ise bilgisayar ya da sistem dinleme üzerine yapılmıştır. Bütün sistemlere karşı (macOS, Linux, Windows) gibi birçok işletim sistemi için özel Trojan kodluyor ve bu kodu hedef kişiye attığınız zaman arka kapınız oluşmaktadır.

Zerodoor Nasıl İndirilir?

Türkçe Kali-Linux kullanlar için;

Cd Masaüstü

Git clone https://github.com/Souhardya/Zerodoor.git (Bağlantıyı İndirdikten Sonra)

Cd Zerodoor

LS (İçinde bulunan bütün dosyaları görmenize sağlar)

Python Zerodoor.py (Py uzantısı python ile yazıldığını temsil ediyor ve bu kod ile aracı çalıştırıyoruz.)

Karşınıza gelen iki farklı seçenek bulunmakta;

Backdoors kısmından arka kapı oluşturabilir ve hedef sisteme sızabilirsiniz.

Listener kısmından ise hedef sistemi dinleyebilir, hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Birinci seçeneği yani Linux sistemlere sızmak için kullanacağımız metodu seçtim.

Birinci seçeneği seçtikten hemen sonra LHOST bilgisi istiyor.

Aracı test etmek için yeni bir terminal açıp ?İpconfig? yazıp kendi IP adresimiz ile kayıt ediyoruz.

Ardından Saldıracağımız port değerini giriyoruz.

Örnek olarak (3333) portunu kullanabilirsiniz. (3333 portu FTP üzerinden Worm kullanarak bir arka kapı oluşturmaya yarar.)

Gerekli bilgileri girdikten sonra araç kendi içerisinde dosyayı üretip kayıt ediyor.

İşlem bittikten sonra

LS komutu ile tekrar dosyaları kontrol ediyoruz. Başlangıçta 3 adet dosyamız varken şu anda 4 adet dosyamız bulunmakta. Dosyalar içinden (nereye kayıt edildiyse) oradan Backdoor (Arka kapınızı) alıp hedefinize atabilirsiniz.

Listener Özelliği ile de aynı şekilde kullanarak dinleme dosyası elde edebilirsiniz.

Hedef sisteme saldırıda bulunmadan önce işletim sistemini öğrenip ona göre bir saldırı başlatmanızda fayda var. 3 farklı saldırı seçeneği ile Zerodoor sizler için mükemmel bir araç olacaktır.