Tokat Valiliği koordinesinde Erbaa ilcesinde 2 bin dekar alanda cicek uretimi yapılması icin calışma başlatıldı.
Tokat Valiliği koordinesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) yaklaşık 15 milyon hibe desteğiyle 114 dekar alanda cicekcilik yaygınlaştırılacak. Proje kapsamında Erbaa ilcesinde kapalı ve acık kesme cicekciliğin yaygınlaştırılacak. Calışmaları yerinde inceleyen Tokat Valisi Ozan Balcı, hedeflerinin 2 bin dekar alanda cicek uretmek olduğunu soyledi. Vali Balcı, Erbaa'yı cicek, fide uretimiyle, mezatıyla Turkiye'nin cicek uretim merkezlerinden biri haline getirmeyi arzu ettiklerini ifade ederek, "Tokat'ın havası, suyu, koşulları cok iyi zaten. Ama burada en onemli avantajımız cicekcilikle uğraşan insanlarımız var. Bunun yanında da devlet olarak bizde ureticilere tam destek veriyoruz. Erbaa'yı aynı zamanda cicek uretim merkezi yapmamız lazım. Turkiye'de cicek uretim merkezi denildiği zaman akla Tokat, Erbaa gelmeli, nihai hedefimiz bu." diye konuştu.

Ciftcilerin başarısı ile gurur duyduklarını ifade eden Vali Balcı, "Sizin başarınız Tokat'ın başarısı, Tokat ciftcisinin başarısı. Sizin başarınızla gurur duyuyoruz. Sizleri desteklemekten, sizlerin başarılarını gormekten ve paylaşmaktan da kalpten mutluluk duyuyoruz" dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı'nın katılımı ile duzenlenen programa Erbaa Kaymakamı Mustafa Temiz, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagol, İl Ozel İdare Genel Sekreteri Recep Gokce, İl Tarım ve Orman Muduru Orhan Şahin, TKDK İl Koordinatoru Fevzi Cicek eşlik etti. - TOKAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı