Bursa'da bir gencin araziye goturulup el ve ayakları bağlandıktan sonra oldurulmesine ilişkin 3'u tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "tasarlayarak oldurme, konut dokunulmazlığını ihlal, kişinin olmesinden yararlanarak hırsızlık, birden fazla kişi tarafından silahla yağma" suclarından muebbet hapis cezasına carptırılmaları talep edilen tutuklu sanıklar Omer Y. (28), Muhammet D. (28) ve Ezginur D. (24) cezaevlerinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Fatma Y. (21) ve sanık avukatları salonda hazır bulundu.
Oldurulen Furkan Kahraman'ın yakınları ve avukatları ise Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'ndan SEGBİS'le duruşmayı takip etti.
Savunmasını yapan sanık Omer Y, diğer sanık Muhammet D'nin, Furkan Kahraman'ın eşine ve ailesine kufrettiğini soylediğini belirterek, "Muhammet bana maktulu cağırıp sadece doveceğimizi soylemişti, benim oldurme olayıyla ilgim yok. Furkan Kahraman'ın telefonunu satarken de aradığım kişi Muhammet'tir. Beni oraya o yolladı, 'sorun olursa beni ara' dedi.
Diğer sanık Muhammet D. ise suclamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, Furkan Kahraman'a ait cep telefonu kayıtlarının cozumunun beklenmesine ve sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Bursa'nın Osmangazi ilcesi Derecavuş Mahallesi'nde, 9 Ocak'ta YHT hattı calışması yapılan bolgede bulunan cesedin, Yozgat'ta yaşayan Furkan Kahraman'a (24) ait olduğu belirlenmişti. Cinayetin, Kahraman'ın eski kız arkadaşı Ezginur D'yi rahatsız ettiği gerekcesiyle eşi Muhammet D. ve arkadaşı Omer Y. tarafından işlendiği iddia edilmişti. Gozaltına alınan Muhammet ve Ezginur D. ile Omer Y. tutuklanmış, Omer Y'nin kardeşi Fatma Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Yılmaz