Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Mudurluğu (MGM) ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı "Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu" ve "Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu" arasında meteoroloji alanında iş birliği protokolleri imzalanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı acıklamaya gore, soz konusu iş birliği protokollerinin imza toreni, Bakan Bekir Pakdemirli ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un katılımıyla yarın cevrim ici olarak gercekleştirilecek.
Programda ayrıca Pakdemirli, Uluslararası Uzay İstasyonu astronotlarıyla telsiz goruşmesi yapacak.
MGM ve Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu arasında imzalanacak protokol kapsamında, eğitim kurumlarındaki oğrenci, oğretmen, kursiyer ve calışanların meteoroloji, iklim ve hava olayları hakkında farkındalıklarının ve meteorolojik okuryazarlıklarının artırılması sağlanacak.
Bu amacla, orgun ve hayat boyu oğrenme kurumlarındaki oğrenci, kursiyer, calışan ve veliler icin duzenlenecek eğitim programları ve yayınlarla meteorolojik faaliyet ve urunlerin tanıtımı yapılacak.
MGM ile Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu arasında imzalanacak protokol kapsamında ise bilim ve sanat merkezlerine meteorolojik gozlem sistemi kurulumuyla atolye ceşitliğinin sağlanması, ozel yetenekli oğrencilerin, hava olayları, iklim ve iklim değişikliği konularıyla ilgili bilgileri uygulamalı olarak oğrenmeleri amaclanıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Enes Duran