Antalya'da kargo gonderme bahanesiyle girdiği PTT şubesini soyduğu gerekcesiyle yargılanan sanık 6 yıl 8 ay hapis cezasına carptırıldı.
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Okan C, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri dolayısıyla Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada muşteki PTT calışanı S.B. ve taraf avukatları hazır bulundu.
Sanık Okan C. savunmasında, borclarının olduğunu, odeyemediğini ve bu nedenle bunalıma girdiğini iddia etti.
Alacaklılarının borcunu istemeye başlaması ve faturalarının birikmesi sonucu boyle bir yola başvurduğunu one suren sanık, "Yuzumde maske vardı, şapka da taktım. PTT şubesine girince 'ablacığım sana zarar vermeyeceğim, bunalımdayım, ihtiyacım var, kasayı ac' dedim. Kasayı acınca paraları aldım ve gidip direkt borclarımı kapattım." dedi.
Bir gun sonra cocuklarıyla vedalaştıktan sonra teslim olduğunu ifade sanık, cezaevine girdikten sonra ailesinin PTT'nin zararını giderdiğini kaydetti.
PTT calışanı muşteki S. B. ise sanıktan şahsi olarak bir şikayetinin olmadığını, olay gunu sanığın ayakkabı kutusunun icinden bıcak cıkardığı icin alarma basamadığını anlattı.
S.B, kasadaki butun paraları alan sanığın kendisine karşı tehdit ve darp uygulamadığını ifade etti.
Mahkeme heyeti, sanık Okan C'ye "nitelikli yağma" sucundan indirim hukumleri uygulayarak 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Heyet sanığın tutukluluk halinin devamına hukmetti.
Kepez ilcesi Habipler Mahallesi'ndeki PTT şubesinden 30 Eylul'de kadın gorevliyi bıcakla tehdit ederek 7 bin lira calan Okan C. tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gulsem Adam