İnegol Belediyesi, yapım işlerinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve dayanıklılığını kendi bunyesinde gorebilmek icin test laboratuvarı oluşturdu. Bursa bolgesinde bir ilk olan laboratuvar bunyesinde; basınc testi, elek analizi, taş tozu metilen testi, nemlilik analizi ve benzeri testler yapılabilecek.
Bir yandan hizmet seferberliğini surduren İnegol Belediyesi, bir yandan da daha kaliteli ve doğru hizmeti sunabilmek adına imkanlarını geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Belediyeleri arasında bir ilk olan ve şehirde farklı yapım işlerinde kullanılacak malzemelerin kontrolu icin belediye bunyesinde hizmet verecek bir laboratuvar oluşturuldu. Laboratuvar bunyesinde basınc testi, elek analizi, taş tozu metilen testi, nemlilik analizi ve benzeri testler yapılabilecek.
Belediye Başkanı Alper Taban, bugun beraberindeki AK Parti İlce Başkanı Mustafa Durmuş ve parti yoneticileri ile bazı meclis uyelerinin katılımıyla Fen İşleri Şantiyesinde oluşturulan laboratuvar, yine şantiye alanına taşınarak ayniyat olarak kullanılacak Umuteli Sosyal Yardım İşleri Mudurluğune ait prefabrik yapı ve yeni yapılan yakıt tankerini yerinde inceledi. Burada bir acıklama da yapan Başkan Taban, "Bugun Fen İşleri Şantiyemizdeyiz. 55 donumluk bir arazi ve İnegol'e yapmış olduğumuz imalatlar, koklu cozumler buradan cıkıyor. Burada Fen İşleri Dairemiz, Park Bahceler Mudurluğumuz, kısmen Temizlik İşleri Mudurluğumuz var. Burada arkadaşlarımız surekli verimlilik uzerine kafa yoruyorlar. Neyi nasıl yaparsak daha doğru ve kaynakları daha dikkatli kullanırız, daha fazla imkan oluştururuz gibi pek cok hesaplamalar yapıyorlar. Aslında bugun Bursa bolgesinde de bir ilk olan laboratuvarımızın onundeyiz. Burada arkadaşlarımız gelen malzemelerin kontrolu acısından laboratuvarı burada hayata gecirmiş oldular. Ben huzurlarınızda teşekkur ediyorum" dedi.
Laboratuvarın iceriğinden ve sağlayacağı faydadan da soz eden Alper Taban, "Burada neler var dersek? Kullanılan malzemelerin testlerinin yapılması, dayanıklılıklarının kontrol edilmesi gibi Basınc testi yapılıyor, elek analizleri yapılıyor, nemlilik analizleri gibi bir takım testler bu alanda yapılıyor. Bunu şoyle onemsiyorum; mutlaka ihalelerimizde belirli standartlar istiyoruz. Ancak bu standartların hayata gecmesinde kullandığımız malzemelerin kalitesi ve testini de kendi gozumuzle gorerek daha dikkatli şekilde sureci devam ettirmek istiyoruz. Takdir edersiniz ki uygulama yapıldıktan sonra malzeme kotuydu veya problemliydi demek geri donuşu daha da gucleştiriyor. Onun icin biz kalite kontrollerimizi kademe kademe en başında, olması gerektiği yerde uygulayarak burada onlemlerimizi almış oluyoruz. Bizler de bugun kıymetli İlce Başkanımızla test laboratuvarımızı yerinde gormuş olduk" diye konuştu.
Şantiye alanında yeni yapılar oluşturuldu
Şantiye alanında yeni bir prefabrik yapının yapıldığını da hatırlatan Taban, "Bu alanda yeni bir prefabrik bina da yapıyoruz. Umuteli Sosyal Yardım İşleri Mudurluğumuz tarafından depo olarak kullanılan yapıyı kendi bunyemizde buraya cekiyoruz. Burada yine ayniyatımıza lazım olan depo imkanını da sağlamış olacağız. Yine burada yakıt ve pompa istasyonumuzda arkadaşlarımız bir takım calışmalar yaptılar. Burada bir yakıt tankı ve betonarme havuz yapımı ile iki adet pompa hayata gecirilmiş oldu. Calışma arkadaşlarıma yurekten teşekkur ediyorum. İşlerini tamamen sorumluluk bilinciyle, tasarruf ve kalite bilinciyle yapıyorlar. İnşallah İnegol'umuze cok daha guzel imkanlarla hizmet etmeye devam edeceğiz" acıklamalarında bulundu. - BURSA