- İsmail Kartal: "Fazla şanssızlıklar yaşadık"
KONYA - Konyaspor Teknik Direktoru İsmail Kartal, sezon başından itibaren surekli şanssızlıklar yaşadıklarını ifade ederek, kaybettikleri maclarda bile kazanmayı hak edecek bir oyun oynadıklarını vurguladı.
Konyaspor'da cumartesi gunu oynanacak olan Ankaragucu macı hazırlıkları başladı. Kayacık Tesisleri'ndeki antrenman oncesi Teknik Direktor İsmail Kartal acıklamalarda bulundu. Kartal, sezon başından beri hastalıklarla ve sakatlıklarla uğraştıklarını soyledi.
"Fazla şanssızlıklar yaşadık"
Her takımın kendine gore hastalıklarla ve sakatlıklarla uğraştığını kaydeden İsmail Kartal, "Gercekten futbol dunyası cok zor gunler geciriyor ve butun kulupler, butun teknik adamlar ve futbolcular gercekten cok zor şartlar altında mucadele veriyor. Sorduğunuz zaman acaba bu mucadele eşit şartlarda mı oluyor diye, bunun değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyorum. Biz biraz daha fazla şanssızlıklar yaşadık. Hesapta olmayan Anicic'in capraz bağlarının kopması, 1-2 oyuncunun menuskus olması, birkac oyuncunun beklemediğimiz sakatlıklar yaşaması bizim işimizi biraz daha zorlaştırdı diye duşunuyorum ama buna rağmen biz takım olarak iyi calışan, birbirine saygı duyan bir ekibiz. Bu saygılı ortamda yapmış olduğumuz gerek fiziksel ve taktik antrenmanlarımızla, ozellikle bizim oyun icinde sistem değişiklikleri, oyun icindeki rakibe gore yaptığımız hamlelerin hepsine yerinde ve zamanında cevap vermiş olduk" dedi.
"Kaybettiğimiz maclarda bile kazanmayı hak ettiğimizi duşunduk"
Uzuldukleri ve kaybettikleri birkac mac olduğunu belirten Kartal, "Kaybettiğimiz maclar oldu ama sezon başından bugune baktığımız zaman biz butun macları kazanmayı hak edecek bir oyun oynadık. Kaybettiğimiz maclarda bile biz kazanmayı hak ettiğimizi duşunduk. Benim felsefem futbolu cirkinleştirmeyen, futbolu hucumsal anlamda oynamaya calışan bir takım oluşturmak. Kısa bir donem olmasına rağmen hucum futbolunu bugune kadar iyi yaptığımızı duşunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaleci İbrahim Sehic ise şu zamana kadar iyi bir performans sergilediklerini kaydetti. Takım olarak gunden gune daha iyi olduklarını aktaran Sehic, "Bunu da skora yansıtmayı başardık. Umit ediyorum ki onumuzdeki maclarda da daha iyi bir performans sergileyip, daha başarılı bir yerde noktalayacağız" acıklamasını yaptı.
Erzurumspor macına da değinen Sehic, "Erzurumspor'un benim icin ayrı bir yeri var. Oradaki arkadaşlarımı gorduğum icin cok mutluyum. Ayrıca takımım adına uc puan aldığımız icin mutluyum. Ankaragucu macı icin bugunden itibaren calışmalarımıza başlayacağız ve Ankara'ya kesin galibiyet icin gideceğiz" dedi.