Konya'da cop konteynerine duşen kopeği, konteynere giren belediye personeli kurtardı.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, goruntuleri, "Ve Dunya bir dakikalığına guzelleşiyor. Her can bizim icin onemli. Duyarlı davranışlarından dolayı calışma arkadaşlarıma teşekkur ediyorum." ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Goruntulerde Meram Belediyesi temizlik işlerinde gorevli belediye personeli sokak kopeğinin duştuğu cop konteynerine girdi. Kopeği kucaklayan personel, kopeğin cıkmasına yardım etti.
Kavuş, Kozağac Mahallesi Hatıp Caddesi'nde cop konteynerinin icine giren Osman Kucukkabasakal ve Cengiz Yaşar'ı makamında kabul etti.
Meram'da 55 beslenme noktası, kopek ve kedi evi olduğunu dile getiren Kavuş, kimsesiz hayvanların sahiplenilmesi ve ac bırakılmaması icin farkındalık oluşturmak icin ceşitli calışmalar yaptıklarını anlattı.
Bugun yaşanan olaydan dolayı hem gururlandıklarını hem de duygulandıklarını belirten Kavuş, "Belediyede calıştığımız arkadaşlarımızın bir kopeği, derince bir cop kutusunun icine girip o cop yığınlarının arasından kurtarması ve bunu gorevi olarak değil insani duygularla yapmış olması hepimizi duygulandırdı. Bu Anadolu, Konya insanının hayvanlara bakışını ortaya koyan bir davranıştır." diye konuştu.
Osman Kucukkabasakal ise gorevi sırasında cop konteynerinin icinde kopeğin olduğunu fark ettiğini belirterek "Herhalde karnı actı. Baktım, zarar vermiyordu. Cıkamamış, kendi imkanlarımızla cıkarmaya calıştık. Aşağı indim, insanlık namına onu bulunduğu yerden cıkardım." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zehra Melek Cat