- Yerel esnafa bir destek de STK'lardan geldi
ETB, ESOB ve OSB Yonetim Kurulu Başkanları ortak basın acıklamasıyla yerel esnafa destek cağrılarını yenilediler
ERZURUM - Gectiğimiz gunlerde Erzurum Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Hakan Oral tarafından gundeme getirilen, yerel esnafa destek cağrısına destekler cığ gibi buyudu.
Bu desteğe kulak veren Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Rasim Fırat ile 1. Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkanı Murat Urkuc bugun Erzurum Ticaret Borsası'nda bir araya gelerek yurutulen kampanyaya yonelik ortak bir basın acıklamasında bulundular.
Erzurum Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Hakan Oral tarafından ve sosyal medya ve basın aracılığı ile gundeme taşınan "Yerel Candır. Gun; Yerel Esnafımızı, Ureticimizi, Destekleme Gunu. Alışverişini Yerelden Yap, Hem Sen, Hem Şehrin Kazansın" kampanyasına gelen olumlu donuşler neticesinde Erzurum'un onde gelen sivil toplum kuruluşlarından Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Rasim Fırat ile 1. Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkanı Murat Urkuc bugun Erzurum Ticaret Borsasında, Erzurum Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ile bir araya gelerek ortak basın acıklamasıyla yerel esnafa olan desteğin artırılması icin Vali, Buyukşehir Belediye Başkanı, İlce Kaymakamları, Basın mensupları ve vatandaşlardan duzenledikleri kampanyaya destek cağrısında bulundular.
Yapılan ortak basın acıklamasında, ozellikle pandemi doneminde zor gunler geciren, yerel uretici ve yerel esnafın desteklenmesinin bu donemde buyuk bir hayati onem taşıdığı vurgulanarak "Şehrimizin, uretimine, istihdamına, coğrafi işaretli urunlerinin ulke satında markalaşmasına on ayak olan yerel esnafımıza destek olma adına yereli desteklemeyi bir vatandaşlık borcu olarak gormekteyiz. Mobilyacı, lokantacı, tuhafiyeci, et sut ureticisi, peynir ureticisi, giyim mağazaları, marketler, unlu mamul ureticisi ve satıcısı, poşetci, kağıtcı, matbaacı, temizlik urunleri, zucaciye, hediyelik eşya ve sektorlerdeki tum yerel esnaf kardeşimizin sıkıntını hepimizin ortak sıkıntısıdır. Gun birbirimizi destekleme ve birbirimize olan guveni tam manada ortaya koyma gunudur. Alışverişte yerel markalarımız, yerel esnafımız tercih edilirse bu zorlu surec el birliği ile daha kolay atlatılır. Vatandaşımız alışverişlerinde yereli tercih ederse, istihdama, esnafa ve işletmelerimiz de calışan bu şehrin evlatlarına, ureticisine, imalatcısına buyuk destek vermiş olur. Bu konuda tum hemşerilerimizden bizlere destek olmalarını Kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın Pandemi surecinde esnafa olan borclarını gununde odemesini rica ediyoruz. Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın da Avrupa Birliği (AB)Standartlarında uretim yapan Et- Sut ve bunun gibi bircok firmanın bulunduğu ilimizde alımlarını yerel esnaftan yana kullanmalarını ve bu konuda bizimle aynı hassasiyeti taşıyacaklarına olan inancımızı buradan yenilemek istiyoruz. Valimiz, Buyukşehir Belediye Başkanımız ile ilce Kaymakamlarımızın ile Yerel Basın Kuruluşlarımızın bu konuda desteklerini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz." şeklinde acıklamalarda bulundular.
Toplantının akabinde, Coğrafi İşaret Belgesi Erzurum Ticaret Borsası tarafından alınmış olan yoresel urunlerden programa katılan basın mensuplarına hediye edildi.