Fenerbahce Başkanı Ali Koc, eski hakem Ahmet Cakar'ın mevcut hakemler arasında Fenerbahce'ye yonelik algılar olduğunu soylediği sozlere atıfta bulunarak, Turkiye Futbol Federasyonu'nun ve Merkez Hakem Kurulu'nun bu iddiaları araştırması gerektiğini soyledi.
Sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koc "Ahmet Cakar bir acıklama yaptı. Ahmet Cakar'ın iddialarının aslı astarı var mı bilmiyorum. Kaynak konusunda bir sıkıntısı olmadığını anlıyorum. Cağırın ve sorun! Nedir bu? Kimdir? Nereden bu bilgi sana geldi? İddiasının ustune gidin. Uzerine gidin ve yalansa acıklayın. Ben Cakar'ın bu konuda bir yalan soyleyeceğine inanmıyorum. Kaldı ki yalansa, bundan sonra Ahmet Cakar veya benzer yorumcular, televizyonlarda boyle bir algı yapamasın. Boyle bir algı ortaya cıkarsa, uzerine gidileceğini bilsinler." dedi

[h=3]AHMET CAKAR NE DEMİŞTİ?[/h]Eski hakem Ahmet Cakar, Fenerbahce'nin Konyaspor'a yenildiği macın ardından şu acıklamaları yapmıştı;
"Hafta ici ismini veremeyeceğim unlu bir hakemle beraberdim, ismini veremem. Cocuğun ismini vermem. Hakemlerle ilgili cok konuşan biri değilim. Şifreli konuştu, bazı şeyleri anlatamadı. Baktım macları mı kesildi ama oyle bir şey de yok. Mac alıyor hala. 'Zorlu toplantısından sonra hakemler icinde 'Zekeriya Alp, bizi Ali Koc'a mı satacak?' endişesi oldu' dedi. Sonra Fenerbahce ondeyken, nerelere duştu. Bu iş ters tepti.
Rıdvan Dilmen bundan bir ay once aldı bıcağı, herkese salladı. Beni ilgilendirmez. Şu var, Rıdvan Dilmen'in 'Serdar Tatlı'yı MHK Başkanı yaptı' algısı var. Bence alakası yok ama Rıdvan o akşam 'Serdar'ı bir kere aradım falan, Şansal abi bilmem ne' gibi şeyler soyledi. Zaten Serdar Tatlı'yı hakemler sevmez. Rıdvan Dilmen algısından sonra 'Rıdvan Dilmen ve Fenerbahce'nin ekmeğine yağ suremeyiz' imajı oldu. Bunları bana gorevde olan bir hakem soyledi. Unlu 8-10 hakemden bahsediyorum. Hakemler korkak değil, durumdan vazife cıkarır, cin gibidirler. Serdar Tatlı'ya soruyorum, sor bakalım hakemine eli gormuş mu?"