KAYSERİ'de, miras anlaşmazlığı nedeniyle ağabeyi Fedayi Yıldız'ı pompalı tufekle vurarak oldurduğu iddiasıyla tutuklanan Rustem Yıldız'ın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, hakkında ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istenilen Yıldız'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılmasına karar verdi.
Olay, gecen 11 Ağustos gunu, Melikgazi ilcesi Ağırnas Mahallesi Cayırharman Sokak'ta meydana geldi. İddiaya gore, Rustem Yıldız ve ağabeyi Fedayi Yıldız arasında, hastanede tedavi goren babalarından kalacak miras nedeniyle tartışma cıktı. Tartışmanın kavgaya donuşmesi uzerine Rustem Yıldız, pompalı tufek ile ağabeyi Fedayi Yıldız'a ateş actı. Ağabey hayatını kaybederken, gozaltına alınan kardeş, tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yurutulen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, sanık Rustem Yıldız hakkında 'kardeşi kasten oldurmek' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istendi. İddianameyi kabul eden 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanık Rustem Yıldız'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya cezevinden SEGBİS ile katılan Rustem Yıldız, "Oldurme maksadıyla ateş etmedim. Kendi canımı, cocuklarımı ve yakınlarımı korumak amacıyla ateş ettim. Pişmanım. Boyle bir olay olmasını istemezdim. Cok uzgunum. Sağlık gorevlileri ağabeyi mi goturdukten sonra sinirle ve pişmanlık duygusuyla kapıya ateş ettim. Ateş ederken de 'Bu ev yuzunden oldu' diye bağırdım. Annem, ağabeyim ve benim aramda ayrımcılık yapıyordu. Ağabeyim, mutfaktan bıcağı alıp, uzerime doğru geldi. Balkondan atladım. Ardından da sedirin altından aldığım silahla kendimi ve yakınlarımı korumak amacıyla ateş ettim" dedi.Mahkeme heyeti, sanık Rustem Yıldız'ın, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi icin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Samed Aydın SUN