Trabzon'da, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadele kapsamında kentin en işlek yerlerinden Uzun Sokak ile Kahramanmaraş Caddesi'nde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması başlatıldı.
İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereği, hareketliliğin en yoğun olduğu bolgelerden Ortahisar ilce merkezindeki Uzun Sokak ve Kahramanmaraş Caddesi'nde HES kodu uygulamasına gecildi.
Polis ekiplerince, Valilik koordinasyonunda yurutulen uygulama kapsamında Uzun Sokak ile Kahramanmaraş Caddesi'nin giriş ve cıkışlarına yayalar icin denetim noktaları oluşturuldu.
Bariyer yerleştirilen noktalarda denetim yapan polisler, HES kodu bulunmayan vatandaşların gecişine izin vermedi. Ekipler, bazı vatandaşların HES kodu oluşturmasına yardımcı oldu.
Denetim nedeniyle kontrol noktalarının onunde zaman zaman yoğunluk oluştu.
Umit Saldık, AA muhabirine, uygulamayı doğru bulduğunu, salgınla mucadele doneminde herkesin tedbirlere azami olcude dikkat etmesi gerektiğini soyledi.
Yusuf Demir ise HES kodu uygulamasının artık gunluk hayatın bir parcası olduğunu belirtti, yapılan bu tur denetimlerin salgınla mucadelede onemli olduğunu dile getirdi.
Kentte bir suredir, Adalet Sarayı ve Bolge İdare Mahkemesi ile alışveriş merkezlerine de HES kodu ile giriliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gazi Nogay