Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası yarın Mersin'de başlayacak. Şampiyona hazırlıklarını tamamlayan Turkiye Cimnastik Milli Takımı'nda hedef hem bireysel hem de takım olarak şampiyonluk yaşamak.
Mersin'de yarın başlayacak Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda 21 ulkeden 218 sporcu madalya mucadelesi verecek. Turkiye'yi şampiyonada 5 kadın, 5 erkek olmak toplamda 10 sporcu temsil edecek. Yarın yapılacak olan seremoni ile başlayacak şampiyona oncesinde organizasyonun duzenleneceği Mersin Cimnastik Salonu'nda turnuvanın basın toplantısı duzenlendi. Toplantıya Turkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Celen, Avrupa Cimnastik Birliği'nin Azerbaycanlı Başkanı Farid Gayibov, milli cimnastikciler Umit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Colak, Ahmet Onder ve Abdelrahman Elgamal katıldı.

Şampiyonanın Turkiye ve Mersin kazandırılması surecinden soz eden Federasyon Başkanı Suat Celen, "Covid-19 sebebi ile butun dunyada oluşan bu salgından cimnastik de ciddi anlamda etkilendi. Şampiyonanın kadınlar ayağı Fransa'da, erkekler ayağı Azerbaycan'da olacaktı. Sonrasında Fransa yapamayacağını bildirdikten sonra, Avrupa Cimnastik Birliği'nin başkanı Azerbaycanlı olması sebebi ile şampiyonanın tamamını Azerbaycan'a ustlendi. Fakat daha sonra Azerbaycan'da da pandemiden kaynaklı organizasyon yapılamayışı ile bizimle beraber 4 ulke aday oldu. Birlik Başkanı Gayibov'a ve yonetimine bu organizasyonu bize guvenip verdikleri icin teşekkur ediyorum. Turk cimnastiğinin son zamanlardaki yukselişi, spor organizasyonlarındaki başarısı, performansta da artarak devam ediyor. Bu yarışmada da sporcularımızın Avrupa'da madalyaları var. Burada da buyuk şampiyonluklar alarak bayrağımız dalgalandıracaklarına inanıyorum" dedi.TAKIM KAPTANI ŞAMİLOĞLU: MADALYALARI KATLAYACAĞIMIZI DUŞUNUYORUZHer zaman madalya kovalayan bir takım olduklarını ifade eden Milli sporcu ve takım kaptanı Umit Şamiloğlu ise "Guzel ve buyuk bir takımız. Her zaman Avrupa'da madalyaya oynayan bir takımız. Ben 40 yaşımda, bir kere daha bu takımın kaptanlığını yaptığım icin cok mutluyum. Bizim Avrupa şampiyonalarındaki seruvenimiz, 2008'de benim ilk madalyamla başlamıştı. 2018'de İbrahim Colak'ın gumuş, 2019'da da Ferhat Arıcan'ın bronz madalyası ile son bulmuştu. Bu devam edecek. 3 madalyamızı katlayacağımızı duşunuyoruz. Hic takım madalyamız yok, hic Avrupa şampiyonluğumuz yok. Diliyorum ki hem takım olarak madalya alacağız, eğer ki altın olursa cok başka olur. O madalyayı alırsak da Avrupa cimnastik tarihinde madalya almış en yaşlı sporcu olma unvanını da almış olacağım. Cumartesi gunu bunları sunmuş, ulkemize boyle bir başarı armağan etmiş olacağız" diye konuştu.FERHAT ARICAN: YENİ 'ARICAN HAREKETİ' GELİYOR Turnuvaya cok iyi hazırlandıklarını dile getiren Ferhat Arıcan, "Bu takım daha buyuk tarihler yazmak icin yarışmayı bekliyor. Antrenmanda yeni hareketimi denedim. Dunya literaturune girecek 3'uncu yeni Arıcan Hareketi geliyor. Onu da aksaklık cıkmazsa yarışmalardan birinde sergileyerek dunya literaturune gecmek istiyorum" ifadesini kullandı.Avrupa Cimnastik Birliği Başkanı Farid Gayibov ise şampiyonaya hazırlanma adına başarılı bir surec gecirildiğini kaydetti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı