Karabuk'te yeni tip koronaviruse (Kovid-19) yakalanan ve tedavisi tamamlanan Sefa Durmuş, tekrar sağlığına kavuşmasının ardından plazma bağışında bulundu.
Kentte esnaflık yapan evli ve iki cocuk babası Sefa Durmuş'a (31), yaklaşık 3 ay once Kovid-19 tanısı konuldu.
Tedavisinin ardından test sonucu negatif cıkan ve tekrar sağlığına kavuşan Durmuş, plazma bağışcısı olmaya karar verdi.
Turk Kızılay Karabuk Kan Bağış Merkezi'ne bugun kurulan cihazla plazma bağışında bulunan Durmuş, 9 Eylul'de Kovid-19 testinin pozitif cıktığını 19 Eylul'de ise testin negatife donduğunu soyledi.
Testi pozitif cıktıktan sonra halsizlik şikayetinin olduğunu belirten Durmuş, "Koronavirusu atlattıktan 28 gun sonra plazma bağışında bulunulmasının iyi olacağı soylendi. Onun icin kan bağışında bulunuyorum. Vatandaşların duyarlı olmasını istiyorum. Gelip kan bağışında bulunurlarsa sevinirim." dedi.
Durmuş, plazma bağışı icin gecen hafta Turk Kızılaya başvurduğunu ifade ederek, "Kan bağışının sadece Zonguldak'a yapıldığı belirtildi. Plazma bağışının bugun burada başlatıldığı duyuruldu. Gonullu olarak bağışa geldim. Bağışcılar Zonguldak veya başka şehirlere gitmeden burada bağışta bulunabilir. Herkesin kan bağışında bulunmasını rica ediyorum." diye konuştu.
"Koronavirusu atlatan herkesi plazma bağışı icin kan bağış merkezine davet ediyorum"
Turk Kızılay Karabuk Şubesi Başkanı Dursun Yeşiloğlu da bugun itibarıyla Turk Kızılay Karabuk Kan Bağış Merkezi'nde immun plazma bağışlarının alınmaya başlandığını hatırlattı.
Plazma bağışlarının randevuyla Zonguldak ve Kocaeli'de yapıldığını belirten Yeşiloğlu, "Genel merkez kan merkezi muduru gecen hafta Karabuk'e geldi. Yapılan calışmanın ardından bugun itibarıyla bağış almaya başladık. Koronavirusu atlatan ve durumu iyi olan herkesi, yoğun bakımda tedavi goren hastalara yardımda bulunmaları adına plazma bağışı icin kan bağış merkezine davet ediyorum." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu