DİYARBAKIR Ticaret ve Sanayi Odası bunyesinde bulunan Sanayi Mektebi'nde engelli bireylere, ucretsiz dron eğitimi verildi. Engelliler, kurs sonunda alacakları sertifika ve ehliyetle daha kolay iş imkanı bulabilecek.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, dron eğitimi veren ozel bir firmayla anlaşarak, engelli bireyler icin ucretsiz 'Dron eğitim kursu' actı. Kursun ilk etabında 20 engelliye eğitim verildi. Yenişehir ilcesi Fiskaya semtinde bulunan Sanayi Mektebi'nde gercekleştirilen kursta eğitmenler tarafından kursiyerlere, dron ile ilgili bilgiler verildi. Engelliler, daha sonra da eğitmenler eşliğinde ilk ucuşlarını gercekleştirdi. Engelliler alacakları sertifika ve ehliyetle iş ararken daha kolay iş bulma imkanı bulacak.
'BUNA BENZER EĞİTİMLERE DEVAM EDECEĞİZ'Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, engelli bireylerle birlikte, Haziran ayına kadar, 600'a yakın insana dron eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu anlamda Sanayi Mektebi cok onemli. Hepimiz biliyoruz ki şuan iş yasasında belli bir sayının uzerinde eleman istihdam eden işletmelerin engelli calıştırma zorunluluğu var. Bu bazen tartışmalara neden oluyor. Bir şekilde iş alanı acılması anlamında onemli bir konu. En onemlisi bugunku calışma, herhangi bir yasal gerekceye gerek duyulmadan engelli kardeşlerimizi, edindikleri eğitimle ihtiyaclarını giderecek şekilde aranır hale getirmek. Bu dron eğitimiyle sizler hicbir engeliniz kotaya tabi tutulmadan aranır eleman haline geleceksiniz. 20 kişiye eğitim veriyoruz. Teknik ve arac ile mekan eğitimleri olduğu icin ilk aşamada belli sayıda aldık. Buna benzer eğitimleri acmaya devam edeceğiz" dedi.'O ANI, ORADAYMIŞIZ GİBİ YAŞATACAK'Bedensel engelli Beytullah Tekin, dron ile ulaşamadıkları yerlere bu şekilde gideceklerini ifade ederek, "Dron sanki bize, o anı oradaymışız gibi yaşatacak. Bir de biz engellilerin en buyuk sıkıntısı iş bulamamaktı. Ozellikle tekerlekli sandalyedeki engellilere, vardığımız her kapının ortulmesi demek. Dron eğitimi olsun, başka bir eğitim bu sertifikalar elimizde olursa ileriye donuk iş sahası biraz daha genişlemiş olacak" diye konuştu.Omer Konaklı da, kendisi gibi engellileri topluma kazandırmak adına guzel bir proje olduğunu, diğer kurumların da başka projelerle engelli bir bireylere yonelik bu tur calışmalar yapmasının onemine değindi.