Aydın'da 18 yaşındaki Gozdenur Akdağ'ın 1 yaşındayken yuttuğu toplu iğne, operasyonla cıkarıldı.
Karın ağrısı şikayetiyle Adnan Menderes Universitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvuran Akdağ'ın karnında toplu iğne bulunduğu tespit edildi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Doc. Dr. Murat Yılmaz'ın gercekleştirdiği 2 saatlik operasyonun ardından genc kızın karnındaki iğne cıkartıldı.
Sağlığına kavuşan Akdağ, AA muhabirine, 1 yaşındayken iğne yuttuğunu, o donem hastaneye gittiklerini, 2 yıl suren tedavinin ardından doktorların ailesine iğneyi cıkardıkları bilgisini verdiklerini savundu.
Bu tedavinin ardından hayatına devam ettiğini, karın ağrısı nedeniyle gittiği hastanede karnında toplu iğne gorunduğu soylenince şaşırdığını ifade eden Akdağ, "17 yıl sonra iğneden kurtuldum. Doktoruma cok teşekkur ediyorum. Gercekten zorlu bir surecten gectik. Ama cok iyiyiz, mutluyum." dedi.
Yılmaz da bu tip karın ağrısı şikayetlerinde yabancı cismin genellikle bağırsakta olduğu kanısına vardıklarını fakat Akdağ'da farklı bir durumun yaşandığını soyledi.
Goruntuleme yontemiyle iğnenin bağırsaktan dışarı cıktığını, yağ dokusu icine gizlendiğini gorduklerini aktaran Yılmaz, iğnenin bağırsağı delmesine rağmen hastanın şanslı olduğuna dikkat cekti.
Yılmaz, "İğne bağırsak dışına cıktığında karaciğer, dalak gibi organlara değerse kanama yapabiliyor. Hasta bu acıdan şanslı. Aynı şekilde bağırsak icinde bir perforasyon yapmamış. Deliği bağırsak kendi kendine kapatmış." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Uzun