Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan "100. Yılda 100 Hayırsever" kampanyası kapsamında GAHİB'den mesleki eğitime onemli bir destek geldi.
Guneydoğu Anadolu Halı İhracatcıları Birliği tarafından finanse edilecek 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi icin imzalar atıldı.
Valilikte duzenlenen protokol imza torenine Vali Davut Gul, İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe, Guneydoğu Anadolu İhracatcı Birlikleri Koordinator Başkanı Fikret Kileci, Guneydoğu Anadolu Halı İhracatcıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan ve yonetim kurulu uyeleri katıldı.
"Mesleki eğitimle ilgili onemli protokol"
Vali Davut Gul, torende yaptığı konuşmada, mesleki eğitimle ilgili cok onemli bir protokole imza atılacağını kaydetti.
100. Yılda 100 Hayırsever kampanyası ile Gaziantep'te hayırseverlerin destekleri ile okullar yapmaya calıştıklarını aktaran Vali Gul, "Bugun de Guneydoğu Anadolu Halı İhracatcıları Birliği ile protokol yapacağız. Oncelikle Ahmet Kaplan başkanımıza, GAİB başkanımıza ve yonetim kurulu uyelerine teşekkur ediyoruz. Cok onemli bir protokol imzalıyoruz. Bizim eğitimle ilgili sıkıntılarımız var ama mesleki eğitimle ilgili sıkıntılarımız daha fazla. Ozellikle son yıllarda yapılan meslek liseleri ile beraber oğrenci sayımız arttı. Bundan sonraki aşamada artan oğrenci sayılarının daha iyi yetiştirilmesi, iyi eğitilmesi ile ilgili bir meselemiz var. Tam bu noktada sektorun işin icerisine koymak, bizzat alanda ihtiyac olan okullarımıza aktarılmasını sağlamak bu tur protokollerle olacak. Birliğimiz, aynı zamanda okulumuzun finansmanını karşılayarak eğitim oğretime katkı sunmuş oldular. Teşekkur ediyor, birliğimizin bu ornek davranışının yayılmasını arzuluyorum. Burada yetişecek oğrencilerimizin de hem kendileri icin hem şehrimiz hem de ulkemiz icin hayırlı işlere vesile olmalarını diliyorum" dedi.
"Turkiye'deki dort proje okulundan bir tanesi"
İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe, okulun Turkiye'deki dort proje okulundan bir tanesi olması sebebiyle ozel bir okul olduğunu dile getirerek, "Bugun hayırseverimiz Guneydoğu Anadolu Halı İhracatcıları Birliği ile sanayinin yakınında bulunan Beykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin protokolunu imzalayacağız. Bu okulumuz ozel bir okul, bir proje okulu ve Turkiye'deki dort okuldan bir tanesi. Burada dış ticareti onceliğe alacağız. Halının altyapısı ile ilgili istihdam oluşturacağız" şeklinde konuştu.
"Eğitim ve uretim yan yana olmalı"
Toplumun ilerleyebilmesi icin eğitim ve uretimin yan yana olması gerektiğini vurgulayan Guneydoğu Anadolu İhracatcı Birlikleri Koordinator Başkanı Fikret Kileci, "Halı bu şehrin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Halı bizim dunyada soz sahibi olduğumuz sektorlerden bir tanesi, ne mutlu bize ki bu alanda da ulkemizin en onemli şehirlerinden bir tanesi Gaziantep. Bu konuda yapılan her turlu yatırım, destek mutlaka yerini bulacaktır. Halıcı arkadaşlarımızı bu girişimden dolayı tebrik ediyorum. Eğitim ve uretim yan yana olmadığı surece, bu ikisi başarılı olmadığı surece bir ulkenin, bir toplumun ileriye gitme şansı yoktur. İnşallah biz de bu ikisini bir araya getirerek sadece halıda değil diğer sektorlerde de aynı şeyi yaparak bu toplumu, ulkemizi belirli bir yere taşıyacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, asıl bu konuya onderlik ettiği icin Sayın Valime de teşekkur ediyorum. Hicbir şekilde yılmadan bu 100 okul projesinde cok ciddi destek sarf ettik, şahsım ve birliğim adına ayrıca teşekkur ediyorum." İfadelerini kullandı.
"Daha kalifiye yetişmiş calışanlara ihtiyacımız var"
Guneydoğu Halı İhracatcıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan ise daha kalifiye calışanlar icin eğitimle sanayinin ic ice olması gerektiğinin altını cizerek, "Gelişen ulkelere baktığımızda eğitim ile sanayinin ic ice girdiğini goruyoruz. Dolayısıyla bizim daha kalifiye yetişmiş calışanlara, mavi yakada, beyaz yakada daha kaliteli calışanlara ihtiyacımız var. Umarım bu calışma onumuzdeki yıllarda meyvesini vererek sektore hem katma değerde hem de verimli iş gucu noktasında cok fazla katkı sağlayacaktır. Bu noktada bize verilen bu imkan icin teşekkur ederiz. İnşallah şehrimiz ve sektorumuz icin hayırlı olur" İfadelerine yer verdi.
Konuşmalar sonrasında, Şehitkamil İlcesi Beylerbeyi Mahallesinde yapımı devam eden 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine nakdi bağış karşılığı hayırsever isminin verileceği ve Gaziantep'in ornek okullarında bir tanesi olarak mesleki eğitime onemli destek sağlayacak okulun protokolu imzalandı. Soz konusu okulun isminin ise GAHİB Halıcılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak anılacağı bildirildi. - GAZİANTEP