Zonguldak'ın Ereğli ilcesi Belediyesi'nin CHP'li meclis uyelerinden Yaşar Balcı Covid 19 testinin pozitif cıkmasının ardından tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti.
Tedavi gorduğu hastanede Covid-19 salgınından hayatını kaybeden CHP Kdz. Ereğli Belediye Meclis Uyesi Yaşar Balcı icin Kdz. Ereğli Belediyesi resmi toren duzenledi.
Belediye binası yanındaki Beycayırı Şehit Vefa Karakurdu Stadı'nda Koronavirus tedbirleri alınarak gercekleştirilen torene Kaymakam İsmail Corumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, siyasi parti ilce başkanları ve yoneticileri, belediye meclis uyeleri, aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze toreninde konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Meclis Uyesi Yaşar Balcı'yı kaybetmenin derin uzuntusunu yaşadıklarını soyledi. Başkan Posbıyık konuşmasında şu sozlere yer verdi: "Değerli dostlar, sozun bittiği yerdeyiz. Cumhuriyet Halk Parti'yi cok seven, partisi ve Ereğli icin buyuk mucadele veren cok değerli kardeşimizi, meclis uyemizi kaybetmenin uzuntusu icerisindeyiz. Kendisi ilkeli bir insandı. Siyaseten bizim kavgalarımız olmuştur ama iki insan olarak daima dost cevrede hareket etmişizdir. Nitekim bunun orneğini de en son gosterdik ve belediye meclisinde en on sıraya kendilerini koyduk. Bu kadar calışmak nasipmiş. Allah taksiratını affetsin. Ben Yuce Allah'tan niyaz ediyorum ve dualarınızı bekliyorum. Evladı Canberk şuan hastanede. Allah ona sağlık, sıhhat versin diyorum. Onu bize sağlıklı olarak gondersin. Saygıdeğer eşine sağlık sıhhat versin. Ereğli bir değerini kaybetti. Ereğli icin mucadele eden bir siyasetcisini kaybetti. Bu gercekten uzuntu verici. Belediye meclis uyesi arkadaşlarımızla birlikte son derece uzgunuz. Hic beklemediğimiz bir anda oldu. Hastalığı iyiye doğru giderken birden bire bu sabah acı haberi aldık. Allah rahmet eylesin. Cember iyice daraldı. Bu tehlike hepimiz icin var. Sizleri seviyoruz. Bizlerin ve sizlerin, hepimizin cok dikkatli olması lazım. Tedbirlere uymak lazım."
Merhum Yaşar Balcı, okunan duaların ardından katılımcılardan helallik alındı. Merhum Balcı icin ikinci toren Ataturk Ortaokulu onunde duzenlendi. Alınan helallik, kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından Balcı, şehir mezarlığına defnedildi. - ZONGULDAK