ANTALYA'da kargo gonderme bahanesiyle girdiği PTT şubesinden bıcak zoruyla soygun yapıp kacan, ertesi gun polise teslim olan Okan Coşgun, 'nitelikli yağma' sucundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına carptırıldı.
Kepez ilcesi Habipler Mahallesi Sutculer Caddesi'ndeki PTT şubesinde 30 Eylul'de kadın gorevliyi bıcakla tehdit ederek 7 bin lira caldığı gerekcesiyle tutuklu yargılanan Okan Coşgun, ilk kez hakim karşısına cıktı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya tutuklu sanık Okan Coşgun bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılırken, avukatı ve olay sırasında PTT şubesinde gorevli olan S.B. salonda hazır bulundu.
Sanık avukatı, PTT'nin 7 bin TL olan zararının karşılandığına dair dekontu mahkemeye sundu. Sanık Okan Coşgun ise savunmasında, bircok kişiye borcu olduğunu belirterek, "Bunalıma girdim. Evime ekmek alacak param yoktu. Elden borc aldığım insanlar vardı. Onlar da alacaklarını istemeye başladı. Faturalarım ve kiralarım birikmişti. Yuzumde cerrahi maske, şapka vardı. PTT şubesine girdim. Oradaki bayana 'Ablacığım sana zarar vermeyeceğim. Bunalımdayım. İhtiyacım var. Kasayı ac' dedim. Abla da kasayı actı. Paraları aldım cıktım. Direkt gidip borclarımı kapattım. Akşam ustu teslim olmayı duşunuyordum. Sabaha kadar uyuyamadım. Ertesi gun intihar etmeyi duşundum ama yapamadım. Sonra polise giderek teslim oldum. Ailem, ben cezaevine girdikten 15 gun sonra zararı karşılamış" dedi.Sanık avukatı da muvekkilinin pandemi nedeniyle iş bulamadığını, cocuklarının ve ailesinin gecimini sağlayamadığını ve bunalıma girerek uzerine atılı sucu işlediğine dikkat cekti.Soygun sırasında PTT şubesinde gorevli olan S.B. ise saat 16.15 sıralarında elinde ayakkabı kutusuyla şubeye bir erkeğin girdiğini belirterek, "Ben kargo gondereceğini duşunerek kendisine form verdim. Kutuyu masaya bıraktı. İcerisinden ekmek bıcağını cıkardı ve 'Kasayı ac' dedi. Kasayı actım. Bana 'Abla benim bankaya borcum var ve zaten cezaevine gireceğim' diyerek paraları topladı, gitti" diye konuştu.Cumhuriyet savcısı mutalaasında, sanığın 'nitelikli yağma' sucundan cezalandırılmasını istedi. Sanık Okan Coşgun son sozunde pişman olduğunu soyledi.Mahkeme heyeti sanığa, 'nitelikli yağma' sucundan once 12 yıl hapis cezası verdi. Ardından zararın karşılandığı gerekcesiyle cezayı 8 yıla duşurdu. Duruşmalardaki hal ve tavırlarını da indirim nedeni olarak goren mahkeme, sanığı 6 yıl 8 ay hapis cezasına carptırdı.SOYGUN ANI KAMERADASoygun anında guvenlik kameralarına yansıyan goruntulerde, elindeki kutuyla kargo gonderme bahanesiyle şubeye gelen Okan Coşgun'un sakin ve rahat tavırlarıyla paraları kutuya doldurduktan sonra yuruyerek şubeden ayrılması goruluyor.